Un mínim de 16 anys, casc i prohibició de circular per les voreres: Alacant regularà l'ús dels patinets elèctrics

El regidor de Seguretat i Transports, José Ramón González, espera que l'ordenança entre en vigor a partir del 2020
15 octubre 2019 17:37h
La norma prohibeix la circulació dels patinets per les voreres, per passeigs pavimentats, per parcs i per zones per als vianants. / AJUNTAMENT D'ALACANT

ALACANT (EP). La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dimarts el projecte de l'ordenança municipal reguladora de les condicions de circulació de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) –com els patinets elèctrics–, per la qual es regula la seua utilització i circulació per a garantir la seua seguretat i la dels vianants. La normativa local exigeix així una edat mínima de 16 anys per al seu ús, que només podrà ser unipersonal.

A més, s'obligarà a usar el casc; a contractar una assegurança de responsabilitat civil general amb cobertura, i a portar botzina, llums i elements reflectors homologats. A més, queda prohibit circular amb la utilització d'auriculars.

Aquesta nova normativa naix amb l'objectiu d'afavorir la seguretat viària i garantir que la circulació dels vehicles d'una o més rodes amb una única plaça i dotats de motor elèctric es realitze d'una forma adaptada i segura, fent-la compatible amb els diferents usos de la via pública, ha informat el consistori.

La norma prohibeix la circulació dels VMP per les voreres, per passeigs pavimentats –com el de l'Esplanada, el del Postiguet o les avingudes de Niça i Urbanova–, per parcs i per zones per als vianants, i la velocitat màxima serà de 30 km/h. 

En canvi, l'ordenança estableix que es permet la circulació dels VMP pels carrils bici, pistes bici, sendes per a bicicletes, calçades zona 30, ciclocarrers i carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h.

El regidor de Seguretat i Transports, José Ramón González, ha opinat que l'ordenança "és una de les millors que s'han impulsat a Espanya". 

S'espera tindre-la en vigor a partir del 2020. Una vegada superat el pas d'aquest dimarts, es vol portar al ple d'octubre per a la seua aprovació inicial; s'exposarà públicament durant un mes i, posteriorment, es resoldran les al·legacions i s'aprovarà definitivament en ple.

next