El Ministeri d'Hisenda aprova el lliurament del FLA extraordinari per a les autonomies i transferirà 365,25 milions a la Generalitat

Puig ha assegurat que aquesta injecció permetrà que el govern "puga pagar a temps tots els proveïdors" durant l'últim trimestre de l'any
3 octubre 2019 20:20h
La Generalitat xifra en 800 milions els pagaments que es desbloquejaran aquest mes. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Ministeri d'Hisenda ha aprovat, a través de la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics, habilitar 608,75 milions d'euros del FLA extraordinari destinat a cobrir l'objectiu de dèficit de les autonomies que l'han sobrepassat. Entre elles, el País Valencià, al qual li corresponen 250 milions. 

A aquesta xifra, segons ha informat la Generalitat, cal sumar els 51,79 milions del FLA ordinari. El president Ximo Puig ha assegurat que aquesta injecció permetrà que el govern "puga pagar a temps tots els proveïdors" durant l'últim trimestre de l'any.

Així mateix, també ha destacat que el govern espanyol ha complit amb el compromís que va adquirir amb la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, en la reunió que va mantindre amb Puig el passat 16 de setembre.

Des de la Generalitat també destaquen que en total seran 800 milions els que rebrà durant aquest mes, ja que també comptabilitzen els 450 milions de les entregues a compte que Pedro Sánchez va prometre que desbloquejaria abans del 10 de novembre, dia de les eleccions generals.

next