Mor l'activista de la cultura valenciana Didín Puig

La periodista i escriptora va ser premiada amb el Guardó al Mèrit Cultural de la Generalitat en 2017
8 febrer 2019 11:00h
Puig va treballar a Aitana i en diferents programes de Canal 9. / DLV

VALÈNCIA. La periodista i escriptora Didín Puig (1927, Guadassuar) ha mort a Benimodo (la Ribera Alta). L'activista pels valors democràtics i la cultura valenciana va ser guardonada en 2010 amb el premi Micalet d'Honor de la Societat Coral el Micalet i en 2017 va ser premiada amb el Guardó al Mèrit Cultural de la Generalitat.

Puig va estudiar periodisme a París, on es va traslladar el 1960 i va estar durant catorze anys, de manera que va viure el Maig del 68. De retorn al País Valencià, va estudiar valencià a Lo Rat Penat amb Enric Valor, Sanchis Guarner i Carles Salvador Gimeno, entre d'altres. A més, va treballar a la casa Edigsa, una editorial discogràfica que va distribuir discos de cantants en valencià. 

Posteriorment, Puig va treballar a Aitana –la delegació valenciana de Radiotelevisió Espanyola– i en diferents programes de Canal 9. Va ser també la responsable que el diari Avui arribara al nostre territori. Entre les amistats de Puig es trobaven l'escriptor Vicent Andrés Estellés i el cantant Ovidi Montllor, dos clàssics de la cultura valenciana. 

En l'actualitat, l'editorial Edicions 96 està treballant en l'edició d'un llibre de la periodista que es publicarà d'ací a poc temps. 

next