El grup suís MSC i les valencianes Raminatrans i QA Pimba Holding opten a les parcel·les de la ZAL del port

Les propostes es donaran a conéixer pròximament en un acte públic que convocarà VPI Logística
8 juliol 2019 16:41h
Les ofertes del segon grup mundial en transport marítim són de la seua filial Medlog Iberia SLU i d'MSC España. També les empreses valencianes Raminatrans SL i QA Pimba Holding SL opten a l'adjudicació i constitució d'un dret de superfície. / APV

VALÈNCIA. El gegant navilier suís MSC ha decidit apostar fort pel port de València. Si fa dos mesos presentava l'única oferta per a construir i gestionar la terminal de contenidors de l'ampliació nord del port valencià a través de la seua filial Terminal Investment Ltd (TIL) –projecte en el qual invertirà més de 1.000 milions d'euros–, ara ha llançat dues de les quatre ofertes que s'han presentat per a fer-se amb parcel·les de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) d'aquest port.

En concret, les ofertes del segon grup mundial en transport marítim són de la seua filial Medlog Iberia SLU i d'MSC España. També les empreses valencianes Raminatrans SL i QA Pimba Holding SL (patrimonialista d'International Forwarding) opten a l'adjudicació i constitució d'un dret de superfície sobre les set illes edificables d'ús logístic (A1,B1, A2, B2, F2, G2 i A3) que formen part de la ZAL del port i que abasten un total de 239.000 m2.

Així ho ha donat a conéixer aquest dilluns l'Autoritat Portuària de València (APV) en un comunicat, una vegada conclòs el termini de presentació d'ofertes al concurs.

L'obertura de sobres de les ofertes es realitzarà en un acte públic que convocarà pròximament VPI Logística, d'acord amb el plec del concurs i conforme al procediment que marca la Llei de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, la Llei del Patrimoni de les Administracions Públiques estatal i la legislació urbanística (estatal i autonòmica), ja que es tracta de la licitació d'un dret de superfície i eixa és la normativa específica per a aquest procés.

Entre els diversos aspectes que puntuaran per a realitzar les valoracions tècniques de les ofertes presentades figuren mesures d'impacte socioeconòmic, entre les quals es valorarà específicament la creació de llocs de treball especialment, en aquells col·lectius amb alt risc d'exclusió social; els aturats de llarga durada, i membres de la societat i comunitat en la qual la ZAL està situada, és a dir, als Poblats Marítims i, fonamentalment, a Natzaret.

Des de l'Autoritat Portuària de València han valorat el fet de rebre ofertes per a quatre de les set parcel·les que comercialitza com una "una grandíssima notícia", segons fonts de l'entitat.

next