Diari La Veu del País Valencià
La garra de Soro III i Javi força la tercera partida de la final d'escala i cordar
La parella de Soro III i Javi (Ajuntament de Vila-real) va forçar ahir la partida de desempat de la Lliga Professional d’escala i corda, després de guanyar per un ajustat 60-50 la segona partida de la final al trio format per Pere Roc II, Félix i Monrabal (Ajuntament de Benidorm). El trinquet de Pelayo, ple de gom a gom, va viure una partida molt disputada i bonica, d’aquelles que fan afició. La partida, que va ser d’un nivell altíssim, es va decidir als jocs finals després d’un joc constant, de pegada, quinzes llargs i moltes alternatives. Finalment, Soro III i Javi es van endur el punt en la final, malgrat que el trio també va jugar a un nivell espectacular. El pròxim diumenge, dia 7 de maig, es disputarà la partida definitiva, que decidirà l’equip guanyador de la Lliga Professional d’escala i corda.

L’ambient era de gala amb una ‘trinquetà’ que omplia l’escala i les graderies de ‘la Catedral’. L’ambient feia honor a la importància de la partida. Els fans de Pere Roc II omplien la graderia del rest, molt fidels en les dos finals, mentre que a l’escala és on hi havia més seguidors de la parella, hui de roig. Molts jugadors no es van voler perdre una partida decisiva com la d’ahir, com ara Genovés II, Carlos, Santi de Silla i el seu germà Jesús i també personalitats del món de la pilota i la política, com ara el president de les Corts, Enric Morera.

La partida va començar amb el trio, de blau, al dau. Es van anotar els primers dos jocs amb solvència. La parella havia entrat un poc freda a la final i els blaus, en canvi, molt concentrats, 15-25. Soro III, en una de les que va fallar, colpejava el cristall de la llotgeta de baix de Pelayo però de seguida va aconseguir, primer des del rest i després des del dau, posar el 25-25 amb bones pilotades, constància i la cobertura de camp de Javi, que té molta envergadura. No obstant això, els dos equips van patir molt per a aconseguir cada joc, el nivell va ser molt alt en tot moment i amb quinzes llargs, que es decidien amb genialitats, perquè tant la parella com el trio tornaven quasi tot, amb molta pegada.

Malgrat la derrota, el trio va jugar a un nivell molt alt / JUAN RODRIGO LEGUA.

Els blaus es van tornat a avançar des del rest, des d’on Pere Roc II, aclamat pel seu públic, es creixia. Tanmateix, els rojos s’anotaven tres jocs seguits en un moment decisiu per a posar-se per primera vegada amb dos jocs d’avantatge, 40-30. Javi arribava a tot i Soro III, molt concentrat durant tota la partida, lluitava cada quinze com si fora l’últim. El nové joc de la partida va ser un dels més disputats. Les alternatives eren constants amb Val per als dos equips. Si guanyaven els rojos, la partida es podia trencar, però els blaus van tirar de punt d’honor i, amb quinzes eterns guanyats amb paciència i precisió, van aconseguir dos jocs per a posar de nou la igualada, 40-40, i tot per decidir.

En aquest moment van arribar els jocs de les pilotes parades, de la tensió i de buscar la zona de l’escala per a poder posar en dificultats l’equip contrari. L’ambient era de respecte absolut i els centenars de persones que omplien el trinquet del cap i casal feien silenci absolut en cada pilota parada a l’escala, conscients de l’importància que té cada quinze en una partida com aquesta. Els blaus s’apuntaven el seu tercer joc consecutiu per a aconseguir el 40-45 i posar en un compromís els rojos que, però, no es van immutar i van fer tres jocs consecutius, de nou, fins a arribar al 55-45 amb jocs on els blaus sí que van cometre prou errors i on les pilotes parades tretes per Soro III van ser determinants.

El següent joc, el que feia quinze de la final, era determinant, ja que els rojos podien tancar la partida i els nervis als dos conjunts eren màxims. Els blaus l’havien tancat i se l’havien ja anotat amb prou comoditat des del dau, tanmateix, una protesta de Soro III va fer rectificar l’home bo, ja que la pilota va pegar en Raül Ivars, trinqueter de Pedreguer, que estava veient la partida des del rest i, per tant, estava parada. Així, el joc va continuar però, finalment, els blaus se’l van anotar després de molta brega amb grans pilotades i amb gran emoció, 55-50. El darrer joc van aconseguir tancar-lo els rojos des del dau. Com tots els jocs, va ser molt disputat i els blaus van vendre molt cara una derrota que es va decidir, com a Sueca, per detalls, per destells de qualitat d’una parella que ahir sí que va estar més encertada i compenetrada en els moments decisius per a posar el 60-50 final.

Javi ha jugat amb una tireta a l’ull dret per culpa dels punts que va rebre / JUAN RODRIGO LEGUA.

La parella va fregar la perfecció, va jugar molt bé, constant, amb un Soro III especialment concentrat i un Javi que va demostrar que té tots els problemes a l’ull superats i que va cobrir molt bé els espais davant, tancant molts quinzes amb pilotes baixes. Malgrat la derrota, els tres jugadors de Benidorm van jugar durant tota la partida a un nivell espectacular i demostrant molta compenetració i concentració. Monrabal va estar molt atent i encertant tot el que tocava. Félix, com sempre, amb veterania, col·locació i inteligència i Pere Roc, excels al rebot, on ens va deixar algunes pilotades traent-la des de terra senzillament espectaculars.

Aquest resultat força la tercera i definitiva partida de la final de la Lliga Professional d’escala i corda, que es disputarà també a Pelayo el pròxim diumenge dia 7 de maig. Serà, com deien els pilotaris en finalitzar, una altra partida igualadíssima que es decidirà per quinzes puntuals. Qui guanye aquella partida es proclamarà campió de la Lliga Professional d’escala i corda. En set dies, tindren nou equip campió.

Podeu veure la partida en directe a través del canal de Youtube de pilotavaleciana.tv.

Comparteix

Icona de pantalla completa