Diari La Veu del País Valencià
La Corporació Valenciana de Mitjans busca gerent

La reunió del Consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) celebrada ahir va fer un pas més endavant en el disseny de l’organigrama de l’ens. Al marge de l’aprovació de la proposta de plantilla inicial, presentada per la directora general, Empar Marco, i que suposarà la contractació de 469 treballadors, l’organisme va aprovar la convocatòria d’un concurs públic per a ocupar la direcció administrativa de la Corporació. Amb aquest concurs, la CVMC busca un gerent que s’ocupe de l’àrea econòmica i de recursos humans.

Aquest concurs va ser un dels punts tractats i aprovats ahir pel Consell rector, que també va establir algunes de les bases de la convocatòria per a proveir aquest lloc, que esperen que es puga fer pública de manera prou ràpida. Segons ha sabut Diari La Veu, el requisit per a presentar-se a aquest lloc de treball –que no consumeix plantilla– serà ser graduat o llicenciat en Ciències Econòmiques o Administració i Direcció d’Empreses. A aquesta convocatòria es podrà presentar tothom i el concurs serà semblant a l’elaborat per a la tria de la direcció general de la Societat de Mitjans de Comunicació, la direcció general de CulturArts o les seues subdireccions.

La intenció del Consell rector és que el gerent es puga incorporar de manera quasi immediata. Així, s’ha acordat accelerar el procés perquè al més prompte possible puguen estar publicades les bases del concurs. La tria es farà mitjançant un concurs de mèrits, que valdrà el 70%, i una entrevista personal, que significarà el 30% de la nota final. La comissió encarregada de triar el gerent estarà formada per cinc persones: el president, el secretari del consell rector i tres membres d’aquest ens. Segons les mateixes fonts, el fet que la comissió estiga integrada per tres membres del Consell rector farà que la persona elegida puga despertar el consens entre la resta de membres de l’ens, que és definitivament qui ha d’aprovar la seua tria i posterior contractació.

El gerent és una persona clau en el futur organigrama de la CVMC, ja que és la persona que s’ha d’encarregar de l’àrea de recursos humans i de l’econòmica. És per això que es vol que s’incorpore al més aviat possible perquè puga estar dins de la Corporació en el moment que es convoquen les borses de treball per a proveir de manera provisional la plantilla dels mitjans de comunicació públics. Segons les mateixes fonts, es vol que les borses de treball puguen estar convocades en la primera quinzena de juny.

Plantilla

Un altre dels punts tractats ahir pel Consell rector va ser l’aprovació de la proposta de plantilla inicial per a À. Segons la proposta presentada per Empar Marco, els mitjans de comunicació públics començaran amb 469 treballadors que se sumaran als 31 empleats que ja se sabia que formaran part de la CVMC. Del total de treballadors d’À., la directora general preveu un equip amb 10 auxiliars administratius; 89 redactors/periodistes; 39 redactors d’audiovisual; 10 SEO mànager; 27 periodistes esportius i 18 per al mateix lloc però amb coneixement en anglès; 3 analistes de mitjans de comunicació socials; 4 meteoròlegs; 9 assessors lingüístics, i 6 grafistes. Així mateix, inclou 7 llocs de realitzador; 12 per a ajudant de realització; 30 operadors de càmera i muntadors; 25 llocs de treball per a operadors de so i control, i 4 per a treballs en il·luminació, entre d’altres.

Sobre la futura plantilla, la proposta haurà de comptar amb el vistiplau de la Direcció General de Pressupostos i amb la del Sector Públic. A més, el Consell rector també va aprovar, conseqüència de donar el vistiplau a la proposta de Marco, l’inici de la negociació formal amb els sindicats del sector públic.

Defensa del secretari

D’altra banda, el Consell rector va emetre ahir un comunicat en suport al secretari de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, que guarda una relació de parentesc amb la directora general Empar Marco. Segons el comunicat, el secretari, que és advocat de la Generalitat amb 30 anys de dedicació, “va posar en coneixement del Consell Rector el parentesc amb una de les candidates a la Direcció general i el Consell li va donar suport i va indicar que no hi havia conflicte d’interessos”. “A més, quan s’ha hagut de tractar la valoració de la candidata, el secretari s’ha absentat de la sala i no ha participat en cap deliberació. Així, es pot garantir que totes les seues actuacions han sigut i són impecables quant als interessos públics de la CVMC”, conclou el comunicat.

Tanmateix, en una pràctica poc habitual, el comunicat conclou fent una crítica i una recomanació als mitjans de comunicació. “El Consell Rector manifesta que ha sigut molt pacient davant les manipulacions i intoxicacions d’alguns mitjans –la qual cosa ha perjudicat persones– difonent informacions innecessàries quant a la transparència dels processos i que no s’atenen a les necessitats d’un servei públic. Per això, es demana al conjunt dels mitjans i periodistes una actitud responsable i respectuosa amb el treball dels professionals de la Corporació i que es complisca amb els principis i valors de la professió periodística”, assenyala l’escrit.

Comparteix

Icona de pantalla completa