Diari La Veu del País Valencià
Intersindical demana que CCOO PV, UGT PV i la CEV no monopolitzen la mobilització pel finançament

La mobilització per una millora del finançament “no ha de ser monopolitzada ni ser patrimoni de dos sindicats (CCOO PV i UGT PV) i de la patronal valenciana (CEV)”. Així ho considera Intersindical Valenciana, que critica l’anunci fet per CCOO PV sobre la convocatòria. “Si es pretén la màxima unitat, s’ha de donar afavorint la participació en tot el procés: amb l’elaboració del manifest, el disseny del full de ruta i la data de la mobilització, tal com es va fer en la manifestació de la Crida pel Finançament del passat 11 de juny. No fer-ho així i buscar adhesions a un manifest acordat a priori per CCOO, UGT i la patronal és una errada estratègica important perquè perverteix la praxi democràtica i renuncia, d’entrada, a assolir el màxim consens social”, apunta el sindicat.

Per a Intersindical “cap organització pot arrogar-se la representativitat de la societat valenciana, ni decidir quin manifest ha de servir per a aquesta mobilització obligant la resta a subscriure’l sense haver-hi participat”. El sindicat considera que el procés de planificació de la mobilització ha de ser “plural i participatiu i incorporar el màxim nombre de persones i entitats des de l’inici del procés”. En cas contrari, adverteix l’organització, “no servirà per a incidir realment sobre l’actual situació d’espoli, manca d’inversions i d’una autonomia tutelada pel govern espanyol”.

El sindicat reclama una acció reivindicativa “unitària, transversal, plural, horitzontal, sense exclusions, representativa de totes les sensibilitats i àmbits socials, sindicals i polítics” que servisca per a garantir “un finançament valencià que deixe enrere l’actual espoli fiscal, que millore les inversions i que avance en un autogovern real per a assumir noves competències”, com ara rodalies, ports, aeroports, hisenda, matèria laboral o policia integral valenciana, a més de garantir l’acceleració d’infraestructures com ara el Corredor Mediterrani o el corredor Mediterrani-Cantàbric.

Comparteix

Icona de pantalla completa