Sandra Gómez, processada per unes declaracions sobre la vinculació d'una regidora del PP amb el cas Taula

La portaveu del PSPV anuncia que recorrerà contra la decisió judicial i anuncia que la querella del PP "no silenciarà" la seua denúncia de la corrupció
/ València
26 setembre 2017 01:00h
La vicealcaldessa i portaveu del PSPV, Sandra Gómez, assegura que la querella no farà que "deixe de denunciar la corrupció".

La titular del jutjat d'instrucció número 21 de València ha processat la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València i portaveu del PSPV en el consistori, Sandra Gómez, després de la querella presentada per la regidora del grup popular Beatriz Simón per suposades "calúmnies i injúries" arran d'unes afirmacions relacionades amb ella i el cas Taula.

En concret, la interlocutòria, consultada per Europa Press, recorda que en el si de la comissió d'investigació municipal del cas 'Operació Taula', Sandra Gómez, que assistia a la sessió com a regidora del grup socialista, va afirmar, quan es trobava interrogant l'assessor del PP Luis Salom, que, segons alguns testimonis, Beatriz Simón "proposava la seua empresa al seu nucli de confiança per a blanquejar diners a través dels seus proveïdors, de manera que lesionava, amb tal expressió, la dignitat de la senyora Simón, menyscabant la seua fama i/o atemptant contra la seua estimació".

La resolució, datada el 31 de juliol i notificada aquest dimarts i contra la qual es pot recórrer, apunta que els fets poden ser constitutius d'infracció penal a imputar a Sandra Gómez i que, en aplicació a l'article 780 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, s'ha d'obrir la fase de preparació del judici oral.

La jutge disposa que s'òbriga procediment abreujat i que es done trasllat de la causa per terme comú de deu dies al fiscal i les acusacions personades a fi que sol·liciten el sobreseïment o l'obertura de judici oral mitjançant escrit d'acusació i, si escau, pràctica de noves diligències.

Simón: "No tot s'hi val"

Després de conèixer la resolució judicial, l'edil del grup municipal popular Beatriz Simón ha recalcat que l'única cosa que pretén amb la denúncia és defensar el seu honor i que Sandra Gómez "entenga que en política, com en la vida en general, no tot s'hi val". "Va mentir conscientment i deliberada de forma reiterada i els actes tenen conseqüències que cal assumir", ha manifestat, a Europa Press, Simón, que ha afegit que sempre s'ha mantingut "prudent" en aquest assumpte i que, ara, serà la justícia la que decidirà.

Gómez recorrerà contra la decisió

Després de la notificació del jutjat, la portaveu socialista ha assegurat que no tem el PP i que arribarà on siga necessari per a defensar els interessos dels valencians. En aquest sentit, Gómez ha assegurat que “cap denúncia del Partit Popular impedirà que seguisca defensant els valencians i valencianes". "No em silenciaran perquè es tracta d'una qüestió de convicció política", ha afirmat.

Gómez, que ha manifestat el seu respecte cap a la resolució judicial, ha anunciat que recorrerà contra la decisió del jutjat d'obrir un procediment contra ella. Així, ha recordat que el procés té el seu origen en una querella interposada per la regidora popular Beatriz Simón per un "delicte de calúmnies i un altre d'injúries", en relació a una pregunta que va realitzar Gómez a un assessor del PP en el transcurs de la comissió d'investigació municipal del cas Taula. Gómez ha precisat que la regidora del PP no es va presentar a l'acte de conciliació a què van ser citades el passat mes de desembre, de manera que, com que no es va resoldre per la via civil, "el pas següent era el procediment penal”. 

La portaveu socialista ha considerat “intolerable” que els regidors del PP utilitzen la justícia per a intentar coaccionar-la i "impedir que defense els interessos dels i les valencianes que van veure com es vinculava l'Ajuntament a casos de corrupció per la gestió del PP". De fet, ha recordat que, dels deu regidors que formen part del grup del PP, nou estan imputats. 

"Resulta una paradoxa que una persona que està sent investigada pretenga, mitjançant querelles i denúncies, evitar que s'esclarisca què va succeir amb els diners dels valencians i les valencianes durant els anys que el PP va gestionar l'Ajuntament", ha dit Gómez. A més, la primera tinent d'alcalde ha apuntat que, amb aquestes actuacions, "intenten desviar l'atenció de la situació en la qual es troben" i és que, en la seua opinió, "les actes dels regidors i regidores són il·legals i haurien de dimitir". "Van concórrer a la campanya electoral amb fons, presumptament, procedents d'un finançament irregular", ha advertit, tal com es desprèn de la imputació de l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau.  

next