Diari La Veu del País Valencià
Roig i Boluda congreguen a Madrid 2.000 empresaris i un ministre pel Corredor Mediterrani

Prop de 2.000 empresaris participaran aquest dimarts a la Trobada pel Corredor Mediterrani, organitzada al recinte firal Ifema de Madrid per part de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), el lobby que capitanegen el navilier Vicente Boluda i el president de Mercadona, Juan Roig. A la cloenda de l’acte, que posa fi a les cites celebrades a Tarragona, Múrcia i Almeria, participarà el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, el principal destinatari de les reclamacions de la plataforma. AVE busca que es complete l’actual disposició radial de les infraestructures ferroviàries a Espanya amb un traçat circular perquè “apostar pel Mediterrani és apostar per Espanya” i “connectar territoris contribueix a la vertebració del nostre país”.

A la crida de Roig i Boluda han respost el president de la patronal CEOE, Juan Rosell, i el president de la Cambra de Comerç d’Espanya i de Freixenet, José Luis Bonet, que participaran en una trobada a què acudiran representants del món empresarial com ara José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia; Luis Aires, president de BP; Juan José Bruguera, president de la immobiliària Colonial, i Javier Vega de Seoane, president del Círculo de Empresarios i de l’asseguradora DKV, que controla l’Hospital de Dénia.

La patronal catalana es desplaça a Ifema

La cita dels empresaris es produeix dos dies després del referèndum català i coincideix amb una aturada general en aquesta autonomia. Malgrat la maror política, es desplaçarà fins a Ifema Josep Gay de Montellà, president de Foment del Treball, la principal patronal catalana, i debatrà sobre els beneficis del Corredor per a la indústria amb Federico Félix (Fundació ProAVE), Agnès Noguera (Libertas 7), Diego Martínez Cano (Cambra de Comerç d’Almeria) i Juan Pablo Lázaro (Confederació Empresarial de Madrid).

Per la seua banda, analitzaran les repercussions del Corredor per al turisme Salvador Navarro (Confederació Empresarial Valenciana), Alejandro Blanco (Comité Olímpic Espanyol), Javier González de Lara (Confederació d’Empresaris d’Andalusia), José María Albarracín (patronal murciana) i el ciclista Alejandro Valverde. A la cloenda participaran De la Serna, Rosell, Boluda, Bonet, Bruguera i la directora general de Facebook Espanya, Irene Cano, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa