Diari La Veu del País Valencià
L’exparella de la dona morta en l’accident de Benicàssim estava sent investigada per tres denúncies presentades per la víctima

El Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Vila-real investigava el conductor mort en una col·lisió contra una gasolinera a Benicàssim, accident en què va provocar la mort d’ella. L’home estava sent investigat per tres delictes de lesions després d’una denúncia presentada per la mateixa xica.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ), el jutjat va rebre el 15 de desembre la denúncia, en la qual la jove relatava diversos episodis violents patits en diferents moments de la relació. Eixe mateix dia, la jutgessa va prendre declaració a la víctima i al seu presumpte agressor. És l’única denúncia que consta d’ella contra ell en aquest jutjat, detalla l’alt tribunal valencià.

Després d’escoltar tots dos, el fiscal va apreciar indicis de tres delictes de lesions en l’àmbit de la violència de gènere. No obstant això, el judici no va poder celebrar-se perquè les versions eren “contradictòries i no existia informe mèdic que acreditara les lesions que relatava la víctima dels diferents atacs”, explica l’òrgan judicial.

El fiscal va sol·licitar aleshores noves diligències per a completar la instrucció. Entre elles, va demanar que es prenguera declaració a tres testimonis, que es requeriren els enregistraments d’un bar en el qual la denunciant explicava que havia patit un dels episodis violents i que es demanara informació al centre mèdic al qual la xica va acudir en una ocasió després d’una de les agressions relatades. En aquella ocasió, la víctima no va referir al personal sanitari l’origen dels danys pels quals va ser atesa.

A l’espera de la pràctica de les diligències, el fiscal va demanar que es prohibira al presumpte maltractador acostar-se a menys de 200 metres i comunicar-se amb la víctima per qualsevol via, petició a la qual es va adherir l’advocat de la denunciant, qui no va sol·licitar cap mesura complementària. Ni el fiscal ni l’advocat de la víctima van sol·licitar presó per al detingut pels fets denunciats, assenyala el TSJ.

A més, el suposat agressor havia sigut condemnat en setembre de 2013 a 64 dies de treballs en benefici de la comunitat per dos episodis violents amb una parella anterior, a la qual en una ocasió va donar una bufetada quan tornaven d’una festa i, en una altra ocasió, va amenaçar. Va ser una sentència de conformitat, en la qual el maltractador va reconéixer els fets i va acceptar la pena que li demanava el fiscal.

Comparteix

Icona de pantalla completa