Diari La Veu del País Valencià
El Consell recapta 3 milions pels deutes dels propietaris dels voltants de Terra Mítica

El Consell ha pogut cobrar tots els deutes que hi havia pendents per part dels arrendataris dels terrenys que envolten les instal·lacions de Terra Mítica, unes obligacions que ascendien a 3,04 milions i que, en alguns casos, dataven de feia més de 10 anys, malgrat la qual cosa els anteriors governs mai havien iniciat cap procés per a exigir el cobrament.

Segons ha informat l’executiu de Ximo Puig en una nota de premsa, “la Societat Projectes Temàtics (SPTCV)”, titular de les finques, “va decidir reclamar aquests deutes mitjançant mesures judicials” i “mitjançant la negociació amb els propietaris, atés que, en alguns casos, els deutes els impedien presentar-se a la subhasta de les parcel·les que s’està duent a terme en aquests moments.

Es tractava en molts casos de deutes històrics en concepte de cànons, quotes de manteniment de la urbanització i dels interessos que, al seu torn, generaven l’impagament de diverses quantitats.

“Des del Consell hem dut a terme un exercici de responsabilitat i de determinació exigint uns diners que són de tots els valencians i acabant amb la permissivitat instal·lada per l’anterior executiu”, ha explicat el director de la SPTCV, Antonio Rodes.

Situació caòtica

A parer del Consell, els termes negociats per l’anterior Consell amb els propietaris dels terrenys “van generar una situació caòtica” perquè “els cànons cobrats eren minsos, irregulars i desiguals en la seua constitució i generaven greuges comparatius entre els diferents propietaris”. A més, en molts casos es va negociar un pagament en espècie, com ara entrades a parcs d’atraccions, dies de golf i habitacions d’hotel, un fet “impropi” d’una administració.

El director de la SPTCV ha recordat que l’operació Terra Mítica “ha suposat una pèrdua neta de 83 milions per a la Generalitat, als quals cal sumar els quasi 150 milions que es van invertir en les expropiacions i la urbanització de l’entorn”.

Comparteix

Icona de pantalla completa