Diari La Veu del País Valencià
Tots els grups excepte el PPCV demanen a Camps que deixe el Consell Jurídic Consultiu

Representants dels grups parlamentaris PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han reclamat a l’expresident de la Generalitat Francisco Camps que abandone el Consell Jurídic Consultiu (CJC), del qual forma part en qualitat d’expresident, després de la declaració de Ricardo Costa. L’exsecretari general del PPCV ha confessat que va ser l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, qui va decidir contractar l’empresa vinculada a la trama Gürtel, Orange Market, per a organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008.

Davant aquestes paraules, el grup popular ha sigut l’únic que no ha demanat la dimissió de Camps. La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha recordat que Camps “no té res a veure amb el PP valencià en cap càrrec institucional o de partit” i ha indicat que si dimiteix o no és “una decisió personal”.

Aquesta declaració dista molt de les valoracions fetes per la resta de formacions polítiques als passadissos de les Corts després de la declaració.

Compromís ha presentat una proposició no de llei, que ha sigut signada per tots els grups a l’efecte de tramitació, en la qual es demana la dimissió de Camps com a membre del CJC i reformar la llei que regula l’Estatut d’Expresidents. El PP ha presentat una esmena que el síndic de Compromís, Fran Ferri, ja ha avançat que no acceptaran si arriba a debat.

Ferri ha explicat que és “una vergonya democràtica” que Camps continue assessorant el Consell des del CJC i ha demanat al PPCV que siguen valents i se sumen a la petició de dimissió, que no té vinculació jurídica i es tracta d’un gest reprovatori de la cambra.

“Ha d’eixir escopetejat” del CJC perquè és un “Molt Miserable”, ha assenyalat el síndic socialista, Manolo Mata, en referència a Camps. El síndic del PSPV ha demanat que no es faça una “presumpció de xorisisme de tota la classe política” i “no demonitzar tots els presidents”.

Podem ha presentat també una proposta per a modificar la Llei de l’Estatut d’Expresidents perquè veuen injustificada “l’oficina d’expresidents”. Demanen que no s’incorporen al CJC, sinó al Comité Econòmic i Social (CES) perquè puguen “seguir aportant la seua experiència”, sense retribució.

El secretari general de la formació, Antonio Estañ, ha lamentat que el PPCV “ha funcionat com un autèntic partit pantalla de manera sistemàtica” amb una “constant perversió de les institucions” i ha considerat que “han venut l’administració pública als seus amics”.

Finalment, la portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha incidit que Camps representa “un perfil del tot indigne per a treballar des de qualsevol institució relacionada amb la Comunitat Valenciana” i “és tant el mal que ha fet que no pot quedar-se ni un minut més en el CJC”. Sánchez ha conclòs que Camps “és responsable de tot el que ha passat ací, és indigne, la dona del César no solament ha de ser digna, sinó semblar-ho”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa