Diari La Veu del País Valencià
Declarada l’emergència a la demarcació de Castelló a causa de les nevades

La delegació de govern espanyol ha declarat l’Emergència per nevades a la demarcació de Castelló, on es recomana evitar l’A-23, la N-232, la N-234, i en la qual s’ha tallat a la circulació a la N-232 a Torremiró, segons ha informat en el seu compte de Twitter. El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, ha convocat el Comité Executiu davant la situació meteorològica per a coordinar tots els òrgans de l’Administració.

Les nevades han obligat a tancar al trànsit a diverses carreteres de Castelló: la CV-12, a Ares del Maestrat-Morella; la CV-124, al tram Cinctorres-Castellfort; la CV-125, entre Morella-Cinctorres; la N-232, a Morella, i la N-232a, entre Herbes i Pobleta, segons ha informat el 112.

Així mateix, segons la DGT, hi ha nivell roig per nevades en la CV-1260, a Ares del Maestrat; en la CV-240, a Barraques; en la CV-241, a Sacanyet; en la CV-235, a Begís; en la CV-239, a Toràs; en la CV-195, a Caudiel, i en la CV-165, a Culla.

El temporal de neu continua aquest dimarts a l’interior nord de València i l’interior de Castelló, on localitats com Morella han quedat cobertes per una capa de 20 centímetres d’espessor.

Des de primera hora del matí d’aquest dimarts han començat a eixir màquines llevaneus. Als 6.30h ha eixit una des de Castelló a Fredes i a les 7.00h, altres cinc màquines dels bombers forestals de Morella, Barraques, Munten, Vilafermosa i Castellfort.

A les 7.22h s’han sumat bombers voluntaris de Benassal i una màquina a Morella; a les 7.30h, bombers voluntaris i una màquina dels Ports, i les 7.42h, una altra màquina i bombers voluntaris de Maestrat-Alcalatén (Atzeneta del Maestrat).

Els bombers d’Alacant informen que no han tingut incidents relacionats encara que adverteixen que hi ha neu al port de la Carrasqueta, a la CV-800, i que hi ha una màquina treballant a la zona.

Per la seua banda, la Diputació de València assenyala que el dia comença amb una fina capa de neu a les carreteres elevades de la comarca de la Plana d’Utiel-Requena, per la qual cosa s’ha de circular amb precaució a la CV-391 i a la CV-392.

Centres educatius tancats a la demarcació de Castelló i València

El temporal de neu ha tornat a deixar sense col·legi els alumnes de centres educatius de diverses comarques de Castelló, majoritàriament, i València.

Així, pel que fa al la demarcació de Castelló, les rutes i centres afectats per la climatologia i que han hagut de tancar les aules es troben en poblacions dels Ports, com ara Morella, Forcall, Cinctorres, Castellfort, Vilafranca, la Todolella, La Mata, Zorita, Palanques i Ortells, segons informa la Conselleria d’Educació.

En l’Alt Maestrat, s’ha tancat la secció de l’institut de Secundària i el CEIP Alcalde Fabregat de Benassal i a Culla tampoc no tenen classe els alumnes de primària i secundària. A la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat) roman tancat el CRA la Bardissa i el mateix ocorre en algun centre de Viver i Xèrica (Alt Palància), Serra d’Engarceran (Plana Alta) i Montanejos (Alt Millars).

Ja en la demarcació de València, no han obert a Ademús ni el CRA ni l’institut a causa de la presència de neu en les carreteres, que ha dificultat el transport. La ruta escolar de Benaixeve a Utiel tampoc no funciona, encara que els centres d’Utiel sí que estan oberts, segons les mateixes fonts.

La cota de neu baixa fins als 400 metres

El cel estarà cobert aquest dimarts al País Valencià amb precipitacions ocasionals en general febles, poc probables al sud de la demarcació d’Alacant, i l’interior de la de Castelló i l’interior nord de la de València es troben en avís per nevades, segons la predicció de Aemet.

L’interior nord de Castelló segueix aquest dimarts en avís taronja per nevades que deixaran un acumulat de 10 centímetres i la cota baixarà de 800 metres a uns 400 metres, mentre que a l’interior sud està en avís groc ja que l’acumulat serà de quatre centímetres. A l’interior nord de València l’acumulació serà de dos centímetres.

Les temperatures mínimes, sense canvis i màximes en descens. Així, a la demaració d’Alacant el termòmetre oscil·larà entre els 13ºC i els 5ºC; a la de Castelló, entre els 11ºC i els 6ºC, i a la de València entre els 10ºC i els 6ºC. A més, es registraran gelades febles en punts de l’interior.

En el nord de Castelló, el vent bufarà del nord-oest moderat amb intervals de fort a l’interior i a la resta de la comunitat, d’oest i nord-oest fluix.

Les pluges deixen 15,2 litres i ratxes de fins a 50 quilòmetres

Les pluges han deixat un acumulat de fins a 15,2 litres per metre quadrat en les últimes 12 hores i ratxes de fins a 50 quilòmetres al País Valencià, segons la predicció d’Aemet.

Així, a Torreblanca han caigut 15,2 litres per metre quadrat; a Fondeguilla, 14,6; a Onda, 12,2; a Borriol, 12,0; a Vila-real, 11,8; a Cervera del Maestrat, 11,2; a Castelló, 10.0; al Puig, 8,6; a L’Alcora, 8,2, i a Llíria, 8,2.

A més, si els dies passats el vent va romandre quasi en calma, amb la qual cosa la sensació de fred en zones de neu no era molt intensa, aquest dimarts s’està accelerant el vent. A Vilafranca està bufant vent de nord-oest amb ratxes d’entre 40 i 50 quilòmetres per hora amb una temperatura actual -3.0ºC, segons les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa