Diari La Veu del País Valencià
Save the Children celebra la Llei d’Infància però demana inversió perquè siga efectiva

L’organització Save the Children considera que la nova Llei d’Infància i Adolescència del Consell pot suposar “un pas més en la millora de la situació de la desigualtat i la pobresa infantil”, però remarca que no n’hi ha prou a redactar-la, amb el risc que “es quede en un calaix”, sinó que cal que tinga “un desenvolupament i pressupost d’acord amb l’ambició d’aquesta”.

L’avantprojecte de llei ha estat consensuat i participat “fins i tot pels xiquets i xiquetes, els vertaders protagonistes”, expliquen des de l’ONG, però avisen que “estarem molt atents a la futura estratègia que pose en pràctica tot allò reflectit en la llei, així com a la inversió necessària per a millorar la vida dels xiquets valencians més vulnerables”, ha dit Rodrigo Hernández, responsable de Save the Children al País Valencià.

En un comunicat de l’organització s’explica que “en la llei s’arrepleguen algunes de les propostes que va traslladar Save the Children a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”. “Aquestes propostes posen el focus en els drets dels xiquets i en els xiquets més vulnerables, com els xiquets i xiquetes en situació de pobresa, els Menors Estrangers No Acompanyats o aquells que pateixen algun tipus de violència”, s’afegeix.

Save the Children considera que “si es destina el pressupost adequat” el nou text legislatiu pot suposar “un avanç en la lluita contra la pobresa infantil i la desigualtat en la comunitat, on les dades són preocupants”. “Un exemple d’això són els nivells de pobresa infantil severa a la Comunitat Valenciana, on 450.000 llars amb xiquets es troben en aqueixa situació”, lamenta.

Comparteix

Icona de pantalla completa