Diari La Veu del País Valencià
García-Page reclama maximitzar l’ús de dessaladores per a acabar amb el transvasament Tajo-Segura

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha exigit aquest dimecres al govern espanyol l’optimització de totes les plantes dessaladores, algunes de les quals es troben “tan sols” al 30% de la seua capacitat de funcionament, segons ha indicat, a fi de fer així innecessària la continuïtat del transvasament Tajo-Segura. Així ho ha assenyalat el cap de l’Executiu castellà-manxec durant la inauguració de la jornada ‘Desenvolupament rural i despoblació en la província de Ciudad Real: el Camp de Montiel’.

El president regional ha lamentat que l'”escàs” ús que s’ha fet durant aquestos anys de les infraestructures de dessalinització en algunes zones del Mediterrani va suposar una inversió superior als 500 milions d’euros. Un desistiment davant el qual ha suggerit que “algú hauria de demanar disculpes” i impedir que les comunitats més afectades per la sequera pogueren fer ús de la seua total capacitat i, amb açò, fer “totalment innecessari” el transvasament Tajo-Segura.

“A Espanya l’aigua com a matèria primera val més i es trafica més que en altres productes”, ha subratllat García Page, qui també ha assegurat que Castella-la Manxa prefereix i necessita aigua per sobre de qualsevol compensació econòmica per les derivacions des dels embassaments de capçalera. “Per mi, que s’agafen totes les compensacions, totes les llaminadures i almoines econòmiques i que m’ho canvien per aigua”, ha remarcat el president autonòmic.

En la mateixa línia, García-Page ha convidat el govern espanyol que subvencione l’aigua dessalada i fixe per a aquesta el mateix preu que té actualment l’aigua del transvasament Tajo-Segura. “No volem ni invents ni burles; volem aigua”, ha remarcat, segons ha informat la Junta en un comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa