Diari La Veu del País Valencià
Puig arenga les masses socialistes i afirma que recuperaran Alacant en 2019

El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha afirmat aquest diumenge que té “la convicció i l’esperança” que la ciutadania d’Alacant “tindrà el que es mereix en tretze mesos” –en referència al temps que queda per a les eleccions municipals de 2019– i ha instat el nou alcalde, Luis Barcala, a “no posar traves ni bastons a les rodes del progrés d’Alacant”.

Així s’ha expressat Puig durant un esmorzar amb els militants aquest diumenge a Alacant, en el qual s’ha referit al canvi d’alcaldia en el consistori que es va produir aquesta setmana després que la candidata socialista Eva Montesinos no aconseguira els 15 vots necessaris per a ser investida. Per això, Puig ha considerat que Barcala ha accedit a l’alcaldia de forma “transitòria i circumstancial” perquè “la proposta progressista va tindre més vots que l’alcalde”.

En l’acte, que ha congregat 400 persones, el dirigent socialista s’ha mostrat convençut que després del ‘belmontazo’ –en referència al cognom de l’exregidora de Guanyar Nerea Belmonte, que es va abstindre en la votació– que van patir els socialistes en l’Ajuntament, hui estan “més prop de tindre el govern d’Alacant en 2019 que fa una setmana”. “Hem actuat amb ètica i responsabilitat, sempre pensant en la ciutadania alacantina, enfront dels qui posen per sobre els seus interessos personals i partidistes”, ha indicat el president.

Per al líder del PSPV “a Alacant hi ha un alcalde legal, però no legítim en termes polítics”, perquè “s’ha produït una situació que altera la voluntat majoritària de les urnes en 2015”. “Els alacantins van votar canvi i un govern de progrés i, ara, alguns han facilitat que torne el pitjor PP, el pitjor passat que ha patit aquesta ciutat”, ha indicat el president, qui també ha recordat que “ara el PP està tant en el govern de la Diputació d’Alacant com en el de l’Ajuntament gràcies al suport de dos trànsfugues”.

Comparteix

Icona de pantalla completa