Diari La Veu del País Valencià
Una delegació del port xinés de Ningbo visita el port de València per a reforçar les relacions comercials

Valenciaport ha rebut la visita d’una delegació del port xinés de Ningbo per a reforçar les relacions comercials entre les dues instal·lacions. Es tracta del segon port de Xina, després de Xangai, en relacions comercials amb les instal·lacions portuàries de València, ha informat l’Autoritat Portuària de València (APV) en un comunicat. La trobada es va celebrar aquest passat dimarts i va ser propiciada per la Fundació per a l’Intercanvi entre Yiwu i Espanya. Van atendre la visita el sotsdirector general de la APV, Manuel Guerra, i el cap d’estratègia i innovació, Ramón Gómez-Ferrer.

Per part de Nigbo, van assistir el director del Maritime Silk Road Port International Cooperation, el vicedirector d’aquest fòrum i un representant del departament d’estratègia i assumptes legals del port.

La delegació xinesa va visitar les instal·lacions de l’Autoritat Portuària, on han pogut conéixer amb detall el funcionament i les potencialitats del port. La trobada va concloure amb una visita al recinte portuari.

Tràfic amb la Xina

Actualment, el 48% del tràfic que gestiona Valenciaport té com a origen o destinació el Llunyà Orient i, concretament, Xina s’erigeix com a principal soci comercial del recinte. En termes de comerç exterior, al voltant de la meitat del que es dóna entre Espanya i Xina passa pel port de València. L’origen de part de les mercaderies és el port de Tianjin, un dels més importants de la Xina i el port natural de Pequín.

Allí va estar la setmana passada el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, que va viatjar a la Xina en la missió comercial encapçalada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Economia, Rafa Climent. L’objectiu de la visita va ser el d’incrementar els 40.000 contenidors anuals que es traslladen entre el Port de València i el de Tianjin.

Al tancament del primer trimestre de 2018, Xina va canalitzar 1,57 milions de tones amb origen o destinació Valenciaport, xifra que converteix aquest país en la principal destinació de les relacions comercials del recinte valencià. Pel que fa al tràfic de contenidors, fins a març es van canalitzar 135.650 TEU plens.

Comparteix

Icona de pantalla completa