Diari La Veu del País Valencià
El PP no donarà suport a l’esmena de Ciutadans als PGE per al transport públic de València

El PPCV no presentarà esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) ni donarà suport a l’esmena de Ciutadans que inclou deu milions per al transport metropolità de València. Isabel Bonig ha indicat aquest dilluns que el seu partit entén que la inversió és “adequada” i que els comptes de Rajoy inclouen “absolutament totes” les principals obres estratègiques.

La presidenta popular s’ha expressat en aquestos termes en roda de premsa, després del Comité de direcció, on ha esmentat com a “obres estratègiques” la variant de Benissa, la V-21, la V-30, l’N-232, el Corredor Mediterrani o la línia fèrria Saragossa-Terol. “Considerem que la inversió és adequada i justa i ha millorat un 27%”, ha assenyalat Bonig,

Sobre l’esmena de Ciutadans, ha recordat que el Ministeri d’Hisenda ja ha indicat que era “complicat en aquestos moments obrir una línia nominativa” per a aquesta qüestió, però que sí era possible concedir fons a través de les ajudes de lliure concurrència.

Bonig ha adduït que en els últims anys el govern espanyol ha destinat 36 milions d’euros a aquesta qüestió i que si no se n’han rebut més és perquè el president de la Generalitat, Ximo Puig, “no ha assumit la seua responsabilitat” ni ha fet “els deures”, ja que no ha elaborat el Pla de Mobilitat.

Sense el suport del PP espanyol, l’esmena de Ciutadans només es podria aprovar amb el suport del PSOE i de Podem. Aquest matí, el cap del Consell s’ha referit a la posició de Ciutadans al voltant dels PGE i al tracte “vexatori” a què els comptes de l’Estat sotmeten els valencians. Ximo Puig ha advertit la formació taronja que “no hi ha marge” i que “ningú no es pot posar de perfil” davant d’aquesta situació.

Comparteix

Icona de pantalla completa