Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat i la Universitat de València oferiran als jutges formació pionera sobre violència masclista

La Generalitat i la Universitat de València (UV) estan ultimant un conveni de col·laboració per a impartir cursos “pioners” per als jutges amb la finalitat de donar-los formació en matèria d’igualtat i violència masclista.

Així ho ha manifestat la rectora de la UV, Mavi Mestre, als mitjans de comunicació abans de l’acte d’investidura com a màxima responsable de la institució acadèmica.

Mestre ha detallat que, a petició de la Conselleria de Justícia, el govern i la Facultat de Dret de la UV estan “ultimant un conveni de col·laboració per a formació dels jutges en temes de gènere, igualtat i violència de gènere”.

“És una decisió important, serem pioners en aquest tema. És important la formació dels jutges i la formació en totes les edats”, ha subratllat Mestre, que ha asseverat: “Mentre no formem en la igualtat i l’eliminació del sexisme no aconseguirem eradicar la violència de gènere”.

Mestre, indignada per la sentència a ‘La Manada’

Preguntada per la sentència que condemna per abusos i no per violació els integrants de ‘La Manada’, Mavi Mestre ha reconegut que la seua “primera sensació va ser d’indignació”.

“Respecte, per descomptat, les lleis i el poder judicial, però també sóc psicòloga i des de la psicologia cal valorar els estats emocionals i el que poden provocar”, ha argumentat. En aquest punt, ha posat en dubte que es diga que no va haver-hi oposició “quan aquesta víctima està en una situació d’inferioritat tremenda, cinc persones contra ella; això pot produir una situació de pànic real que bloquege la persona”.

Mestre ha posat com a exemple una persona amenaçada a qui li demanen la cartera. “Si em filmen en aquest moment, estic donant-los la bossa sencera. Estic consentint? No, estic amb por pensant que no em facen res”, ha argumentat la rectora.

Per tot això, ha emfatitzat la importància “d’aquesta dimensió psicològica i de valorar i avaluar l’estat emocional de la víctima”. “Qualsevol abús de poder i de força no es pot consentir; tolerància zero”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa