Diari La Veu del País Valencià
El primer ple d’investidura de Quim Torra serà dissabte i dilluns se celebrarà la segona volta

El ple d’investidura de Quim Torra com a candidat a la Presidència de la Generalitat de Catalunya serà aquest dissabte a partir de les 12 hores i dilluns se celebrarà la segona volta, segons ha pogut saber l’ACN.

En la primera votació, el candidat és investit si obté la majoria de vots del Parlament, a partir de 68, i en segona volta només es necessiten més vots a favor que en contra. Així doncs, perquè Torra siga investit dilluns com a 131é president del govern català és imprescindible que la CUP mantinga l’abstenció dels seus quatre diputats.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha iniciat aquest divendres a les 10 hores del matí la ronda de consultes telefònica amb els grups parlamentaris per a proposar un nou candidat a la investidura. Després que el líder de JxCat, Carles Puigdemont, anunciara ahir per la vesprada que el quart candidat de la formació és Quim Torra, Torrent ha de constatar aquest divendres que el diputat i expresident d’Òmnium és qui té més opcions per a ser investit.

Comparteix

Icona de pantalla completa