Diari La Veu del País Valencià
El cap d’informatius del centre territorial de RTVE a València també dimiteix

El director del centre territorial de RTVE a València, Enrique Pallás, també ha dimitit per la censura de la direcció al vídeo en què s’escoltava la secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, referir-se a pensionistes concentrats a Alacant amb les paraules “¡Qué ganas de hacerles un corte de mangas de cojones y decirles: ‘Pues os jodéis!'”. El periodista ha fet pública la decisió als companys aquest migdia, si bé va presentar la dimissió la setmana passada.

Pallás, que va arribar al càrrec ara fa un any, és la segona baixa per aquest cas de censura, ja que dimarts passat, 8 de maig, la periodista Arantxa Torres, editora de l’infomatiu del Centre Territorial de TVE a València, va deixar el càrrec pels mateixos motius.

Interessos polítics, no generals

Torres va publicar aquest dilluns, 14 de maig, una carta en què explicava com havia pres la decisió de deixar el càrrec i defensava la importància de mantindre els principis i la lluita per a aconseguir una RTVE “imparcial i igualitària”.

En aquesta missiva, la periodista exposa que es tracta d'”una decisió personal, reflexionada”, que va prendre en considerar que “una ordre que no respon a l’interés general, sinó a interessos polítics, afectava el dret a la informació dels ciutadans”. “I a mi”, afegeix. Torres argumenta que aquella vesprada es va sentir “vençuda” i que dues dones que ella admira l’ajudaren a fer el pas.

Comparteix

Icona de pantalla completa