Diari La Veu del País Valencià
Toni Cantó reivindica Ciutadans com l’alternativa al Consell de les ocurrències

El diputat de Ciutadans (Cs) Toni Cantó ha defensat aquest dissabte la formació taronja al País Valencià com “l’alternativa neta i assenyada enfront del Consell de la divisió, les ocurrències i les promeses incomplides”. En un acte a Bétera, on s’ha reunit amb associacions per a conéixer les seues reivindicacions, Cantó ha assegurat que “el balanç dels tres anys de Botànic no és positiu, perquè no s’han solucionat els principals problemes dels valencians i s’han repetit els vicis del passat”, informa Cs en un comunicat.

De fet, per al parlamentari, “el Consell segueix excusant-se en l’herència rebuda i en l’infrafinançament per a ocultar la mala gestió”. “Solament s’han esforçat per a potenciar el nacionalisme, intentant imposar la immersió lingüística i creant conflictes amb la llengua”, ha asseverat.

Sobre aquesta qüestió, ha subratllat que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “ha de dimitir d’una vegada després de l’última garrotada judicial que obliga a retornar els concerts que va suprimir”, la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) d’anul·lar parcialment el decret de la Conselleria que regula el reglament que fixa els criteris per a l’accés o renovació dels concerts educatius. “La multa per aquesta decisió hauria d’assumir-la Compromís o Marzà i no els valencians, que no tenen la culpa del seu sectarisme i els seus desencerts”, ha recalcat Cantó.

D’altra banda, ha qualificat de “preocupant” que PSPV i Bloc –formació majoritària en Compromís– “siguen sospitosos de finançament irregular, igual que el PP”. Ha reclamat que es depuren responsabilitats polítiques i ha defensat que “Ciutadans seguirà treballant per a lluitar contra la corrupció i aconseguir la regeneració política”.

Comparteix

Icona de pantalla completa