Diari La Veu del País Valencià
El PPCV considera deslegitimada la política educativa del Consell per la garrotada sobre els concerts educatius

La portaveu d’Educació del PPCV a les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, ha insistit aquest dissabte que la política educativa del president de la Generalitat, Ximo Puig, “està deslegitimada després de la nova garrotada dels tribunals sobre concerts educatius”. En un comunicat, Gascó ha valorat en aquests termes la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) d’anul·lar parcialment el decret de la Conselleria d’Educació que regula el reglament que fixa els criteris per a l’accés o renovació dels concerts educatius.

Aquesta decisió posa en relleu, al seu parer, que el conseller Vicent Marzà “està completament amortitzat i no pot seguir un minut més”. Per açò, ha tornat a instar Puig a assumir “responsabilitats polítiques després d’aquest nou revés que li han donat els tribunals”.

Gascó ha subratllat que “les dues grans línies estratègiques de Marzà han sigut la lingüística i la de concerts i les dues han fracassat rotundament i han sigut frenades pels tribunals”. “PSPV i Compromís han intentat arrabassar a les famílies la seua llibertat per a imposar el seu model de pensament únic”, ha denunciat.

Per contra, ha enaltit el treball del PPCV en defensa de la llibertat dels pares i de l’escola concertada: “Som l’únic partit que ha presentat la demanda al decret que regula el reglament de concerts. El PPCV ha barallat per a defensar la llibertat de les famílies sense cap tipus de por i amb absoluta convicció perquè la pluralitat seguisca sent una realitat”.

Sota aquest prisma, la diputada ha expressat la seua satisfacció per la sentència i ha reiterat que, “una vegada més, els tribunals li diuen a Marzà i a Puig que l’Estat de Dret i la llibertat estan per sobre del seu sectarisme polític”.

“Ha sigut la justícia qui paralitza un model radical, sectari i retrògrad, i Marzà ha de començar a ser conscient que l’educació no és un quiosquet on pot fer el que vulga, sinó que ha de respectar les normes establides”, ha advertit, per a recalcar que, “per molt radical que siga, no podrà fer el que vulga i sempre trobarà enfront el PP en defensa de la llibertat, la democràcia, l’Estat de Dret i la Constitució”.

Gascó ha celebrat que la resolució judicial “retorna a les famílies i als centres concertats l’estabilitat i seguretat jurídica que mai haurien d’haver perdut”. “Marzà pretenia que els centres, quan hagueren de renovar els concerts, partiren de zero, la qual cosa suposava una incertesa i viure sempre ofegats sense saber si anaven a poder continuar o no, ja que es tractava d’un procediment molt opac”. “Ara la sentència és molt clara, i Marzà no podrà eliminar concerts de forma discrecional”.

I és que, per a la portaveu d’Educació del PPCV, “des del principi del seu mandat, Puig i Marzà han tingut mania als centres concertats”. Veu així “lamentable” la resposta d’Educació que recorrerà la decisió de l’alt tribunal valencià.

Per tot açò, la parlamentària ha avançat que el PP exigirà al president Puig una relació de les actuacions que el Consell durà a terme per a “rescabalar les famílies a les quals han arrabassat drets fonamentals”, així com quines mesures prendran per a retornar els concerts als centres.

Comparteix

Icona de pantalla completa