Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig destaca el paper de les cooperatives com a estabilitzadores del sistema econòmic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat el protagonisme de les cooperatives com a eina d’estabilitat del sistema econòmic valencià pel seu paper “decisiu” en l’eixida d’aquesta crisi i ha apel·lat a la importància que aquestes entitats li concedeixen al “factor humà”.

Durant la clausura de la jornada commemorativa del Dia Internacional del Cooperativisme, celebrada a Alacant, Puig ha argumentat que aquest sector “no és un actor menor en el desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana”,sinó un “de fonamental” per la seua participació en el PIB, on aconsegueix entorn del 7%, així com pel capital humà que atresora.

“Són ells els que fan possible aquest sector tan potent, perquè del que es tracta és de visibilitzar el que significa el món cooperatiu en la Comunitat”, ha prosseguit Puig, qui ha apuntat que, des de la Generalitat, s’ha donat suport a les iniciatives de les cooperatives per a “intentar generar un marc diferent” que produïsca un canvi de visió en l’economia.

En aquest sentit, el cap del Consell ha expressat que es tracta d’aconseguir “que tota eixa fortalesa que existeix molt diversificada s’unisca” perquè, segons ha asseverat, el Dia Mundial del Cooperativisme significa “la unió de totes les mirades cooperatives dels diferents sectors, des de l’energètic fins a l’agrari passant per la distribució comercial”.

El president de la Generalitat –que ha estat acompanyat del conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent– ha recordat, a més, que el govern valencià no entén “el ‘dirigisme’ en l’economia”, i que per això opta per per una clara posició “de generació d’un entorn favorable a la inversió, al creixement econòmic i, després, a la redistribució”.

Després de participar en el lliurament dels premis concedits amb motiu del Dia del Cooperativisme, el president ha felicitat les dues empreses homenatjades en la jornada, la Cooperativa Agrícola d’Altea i Transportes El Comtat de Cocentaina.

Comparteix

Icona de pantalla completa