Diari La Veu del País Valencià
À Punt emet en diferit des d’aquest cap de setmana el Certamen de Bandes de València

La televisió d’À Punt emetrà aquest cap de setmana el concert oferit el passat mes de juliol a Cullera per la federació A tres bandes integrada per les sis formacions més grans del territori valencià: la Unió i la Primitiva de Llíria, l’Artística i l’Armónica de Bunyol i l’Ateneu Musical i la Santa Cecília de Cullera. A més a més, la cadena pública recupera l’actuació de la Banda Municipal de València en la passada edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (CIBM) on va debutar el nou mestre titular de l’agrupació, el valencià Rafel Sanz-Espert.

Aquest cap de setmana els espectadors podran gaudir a la televisió i també a través de la web de dos concerts: un A tres bandes que es va celebrar a Cullera el passat mes de juliol i l’actuació de cloenda amb la Banda Municipal de València en la 132a edició del CIBM. El primer dels concerts es podrà veure el dissabte 18 d’agost a les 17.15 hores. El concert, titulat A tres bandes, es va celebrar a Cullera el passat mes de juliol. Dalt de l’escenari, tres de les millors agrupacions musicals d’Europa: la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, l’Armónica de Bunyol i la Primitiva de Llíria. Cada banda interpretarà dues peces.

L’agrupació edetana va obrir el concert amb la interpretació del pasdoble Las arenas, de Manuel Morales i la Sinfonia núm. 2, de John Barnes, dirigides per Javier Enguídanos. Per la seua banda, els components de la Armònica de Bunyol, dirigits per Pepe Tello, van tocar el pasdoble Sombras y luces, de Santiago Quinto i la Simfonia núm. 1 ‘Kaprekar’, de José Martínez Gallego. Va tancar el concert l’actuació de la banda amfitriona, l’SMI Santa Cecília de Cullera, amb el pasdoble Paquita y Nieves, del reconegut compositor local Rafael Talens i Nèmesi (Metàfora Simfònica), de José Suñer Oriola, dirigits per la batuta de Carlos Garcés. Cal recordar que amb l’obra de Suñer, l’agrupació cullerenca es va proclamar a finals del mes de juliol guanyadora de la Secció d’Honor del CIBM. El concert es tornarà a emetre el mateix dia a la 01.30 hores, ha informat la cadena en un comunicat. L’emissió podrà seguir-se per la TV i la web d’À Punt Mèdia amb el senyal produït per l’Ajuntament de la Ribera Baixa.

Per altra part, els amants de la música de banda podran també gaudir el diumenge 19 d’agost a les 18.00 hores amb l’actuació de la Banda Municipal de València, com a banda invitada, a la cloenda del 132 Certamen de València. La formació va interpretar la Marxa del Rei Barbut, de Matilde Salvador; With Heart and Voice, de David Gillingham; Malaguenya de Barxeta (versió d’Obrint Pas) amb arranjament d’Azael Tormo; Rhapsody for Talents, de G. Castro D’Addona. L’actuació va suposar el debut de Sanz-Espert com a titular de l’agrupació municipal i va comptar amb algunes sorpreses en els bisos com ara la participació de la cantant Sole Giménez.

La cadena pública ha avançat que al llarg de les pròximes setmanes s’aniran emetent les diferents actuacions de les tres seccions i de la secció d’honor en què es divideix el certamen.

Comparteix

Icona de pantalla completa