Diari La Veu del País Valencià
Ja es poden consultar els resultats de la prova del C1 de valencià de la JQCV

Els resultats de les proves del C1 de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV) ja es poden consultar seguint les instruccions que indica l’aplicació habilitada per la Conselleria d’Educació.

Cal recordar que la convocatòria de juny de 2018 va ser la primera on les proves van estar adaptades al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MERCL).

Els resultats del C1 es van retardar tres mesos com a conseqüència dels canvis en els models de les proves adaptades al MERCL. El conseller d’Educació, Vicent Marzà, va assegurar aquest dilluns que el retard en la correcció dels exàmens del C1 de valencià va ser a causa d’aquestos canvis. “Hem canviat el sistema i per primera vegada el valencià està en el MECRL i, per tant, les proves s’han adaptat. Ara són homologables als títols d’altres idiomes”, va explicar el conseller en el magazín El matí À Punt, de la televisió pública. “Ha canviat la forma de fer l’examen i per això s’està tardant més a corregir, però, en breu estaran, en aquestes setmanes estarà corregit i es podrà saber la nota”, ha indicat Marzà.

Les proves per a obtindre el C1 de valencià es van celebrar el passat 9 de juny. Aquestes van suscitar diverses queixes d’un gruix d’aspirants que assenyalaven un augment en la dificultat dels exàmens, encara que, finalment, en la primera fase del procés un 41,65% de persones van resultar aptes, mentre que en 2017 en van ser un 27,92% els qui van superar aquest primer examen. El resultat final mostra que el percentatge d’aspirants aptes de la convocatòria d’enguany és el doble que la convocatòria passada, han explicat fonts de la Conselleria d’Educació. Aquestos percentatges fan referència als aspirants que finalment es van presentar a la prova. L’enfocament de les proves actuals, molt més comunicatives i adaptades als registres europeus i que segueixen el MECRL ha mostrat uns resultats millors. El fet de no excloure ningú de la possibilitat de presentar-se a totes les àrees ha sigut un fet diferenciador respecte als procediments anteriors, han afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa