Diari La Veu del País Valencià
La Policia escorcolla cinc clíniques d’iDental al País Valencià

Al voltant de 300 agents de policia registren aquest matí 23 clíniques d’iDental a tot l’estat espanyol, cinc d’elles al País Valencià, per a confiscar equips informàtics, recopilar proves per a retornar-les als pacients afectats i elaborar un inventari d’actius.

Fonts policials han informat a Efe que l’operació Apolonia, posada en marxa per ordre del jutjat d’instrucció número 5 de Madrid, afecta 23 clíniques: Castelló, València Alacant, Elx, Rivas-Vaciamadrid (Madrid), Gijón, Salamanca, Valladolid, Segòvia, Saragossa, Barcelona, Tarragona, Girona, Albacete, Múrcia, Almeria, Granada, Màlaga, Còrdova, Sevilla, Cadis i Las Palmas.

A l’interior d’aquestes clíniques, la Policia intervindrà equips informàtics que alberguen expedients mèdics dels afectats després del tancament pel presumpte frau, perquè poden recuperar les seues proves, completar el seu tractament i, si escau, denunciar la seua situació.

A més, els registres permetran fer un inventari perquè l’ORGA (Oficina de recuperació i Gestió d’Actius) procedisca a la venda anticipada per a un possible rescabalament econòmic als afectats. Els registres que es practicaran durant la jornada són continuació dels que es van efectuar el 3 d’agost, quan van ser inspeccions a 19 clíniques. El tancament de totes les seus d’iDental ha afectat milers de pacients en 24 ciutats de tot l’Estat, tantes com seus tenia l’empresa, fins al punt que el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va decidir assumir la investigació pel presumpte frau.

Comparteix

Icona de pantalla completa