Diari La Veu del País Valencià
El president de Ford España reconeix dificultats per a l’empresa derivades del Brèxit

El president de Ford España, Jesús Alonso, ha augurat un “gran futur” a la factoria valenciana d’Almussafes, malgrat les dificultats que travessa la companyia a Europa i els possibles canvis respecte a la política fiscal a Espanya que podrien afectar els vehicles dièsel i les informacions sobre una possible reestructuració de la companyia.

“Per a València ja hem anunciat el nou Kuga a la fi de l’any que ve i ara estem anunciant també canvis en tota la gamma de Mondeo, S-Max i Galaxy, és senyal que tenim un gran futur en la planta, s’està fent un treball excepcional”, ha apuntat Alonso.

“Per descomptat, a nivell de producte, puc assegurar que estem en molt bona posició a nivell europeu”, ha declarat en un concessionari de la marca de Catarroja (l’Horta Sud), on s’ha signat un acord pel qual l’empresa ha cedit huit vehicles Ford Custom a la Conselleria d’Igualtat que dirigeix Mónica Oltra.

Preguntat per les informacions que fan referència a una possible reestructuració de la companyia a Europa, Alonso ha admés certes “dificultats” especialment derivades del Brèxit i ha agregat: “Hem d’anar veient en altres llocs com podem anar compensant aquestos problemes”. Preguntat per possibles aliances amb fabricants europeus, Alonso ha assenyalat que és un tema que tenim permanentment al cap, ho hem fet històricament, i recentment hem anunciat associacions diverses amb Volkswagen”.

Sobre com poden afectar a l’empresa els plans de l’Executiu respecte al dièsel, el president de Ford España ha reivindicat que “els actuals motors de gasoil són tan bons com els de gasolina a nivell d’emissions, una altra cosa són els cotxes de fa deu anys”. Per aquest motiu, ha advocat per “reestructurar el sistema fiscal espanyol perquè les oportunitats vengen per la renovació del parc”, perquè “no és cert que el dièsel contamine més”.

“Nosaltres, com tots els fabricants, hem hagut d’adaptar els motors a les noves exigències i homologar els vehicles. El procés va començar fa mesos, el vam acabar en juny i ens ha vingut molt bé la demanda en juliol i agost, però no teníem cap problema”, ha agregat.

Finalment, Alonso ha indicat que Ford España, de moment, no s’ha vist afectada per la política aranzelària de l’administració Trump als Estats Units, encara que ha admés que la imposició de barreres pot ser una trava per a la factoria d’Almussafes, que exporta a aquell país el model Transit Connect.

Preguntada sobre el futur de Ford al País Valencià, la també vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha expressat la seua confiança que la col·laboració que manté l’Executiu amb la factoria –mitjançant línies de suport a la innovació, la mobilitat sostenible o la investigació amb vehicles elèctrics– contribuïsca a mantindre la producció i les ocupacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa