Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa del cas Màster comença a investigar el postgrau de Carmen Montón

La jutgessa d’Instrucció número 51 de Madrid ha obert diligències d’investigació en relació amb el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) per una denúncia presentada contra l’exministra de Sanitat Carmen Montón pels presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació.

Així consta en una interlocutòria, a què va tindre accés Europa Press, en què la jutgessa Carmen Rodríguez Medel acorda incoar diligències prèvies i demana a la universitat documentació sobre els estudis de postgrau de l’exministra socialista. En concret, la instructora demana a la universitat la identitat del director de l’Institut de Dret Públic en el curs acadèmic 2010-2011, així com la directora del màster.

En la resolució, amb data del 21 de setembre, la magistrada també demana a la Fiscalia de Madrid si vol instar la pràctica d’algun tipus de diligència. Contra aquesta interlocutòria, hi cap recurs de reforma i d’apel·lació.

La jutgessa també sol·licita un llistat de les assignatures del màster, dels professors assignats a aquest i dels alumnes que el van cursar. Reclama, a més, la normativa de la URJC reguladora del màster en aquell any acadèmic i la vida laboral de Montón.

Els jutjats de plaça Castella van rebre una denúncia el passat 20 de setembre contra Montón; fonts jurídiques han assenyalat a Europa Press que es tracta d’una denúncia anònima.

La jutgessa del cas Màster considera que no es reuneixen els requisits necessaris per a tramitar aquestos fets conjuntament amb els de Cristina Cifuentes. Tot i això, Carmen Rodríguez Medel n’assumeix la competència i ordena la pràctica d’una sèrie de diligències per a determinar la naturalesa i les circumstàncies del fet.

Comparteix

Icona de pantalla completa