Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia denuncia l’home de Simat que va incitar l’atac de gossos de presa a un porc senglar

La secció de Medi Ambient de la Fiscalia de València ha presentat una denúncia per maltractament animal contra una persona que suposadament va atiar els seus gossos de presa perquè atacaren una cria de porc senglar que tenien retinguda a Simat de la Valldigna (la Safor).

La Fiscalia ha instat, a més, l’Ajuntament de Simat de la Valldigna que exercisca les seues competències administratives respecte als animals que va utilitzar la persona denunciada, segons un comunicat d’aquest òrgan. En aquest sentit, el consistori va indicar el passat 22 d’octubre que si la investigació oberta aleshores concretava la culpabilitat del presumpte agressor, retiraria el permís de tinença de gossos de presa i traslladaria els cans a la protectora d’animals de Gandia, amb qui l’Ajuntament de Simat té un acord per a aquestos casos.

El Partit Animalista (Pacma) va denunciar pocs dies després de l’atac el “brutal maltractament” a un cadell de porc senglar a Simat de la Valldigna, conegut després de la publicació d’un vídeo que es va fer viral en poques hores i en el qual “diverses persones estan presents quan un porc senglar tancat en un pati és destrossat per dos gossos”.

El presumpte autor dels fets va ser detingut per la Guàrdia Civil i posat en llibertat després de prestar declaració. Les persones que estaven presents en el moment de l’atac dels cans i que animaven el presumpte agressor i els gossos també van ser identificades, segons va informar aquest diari. Pacma va anunciar que traslladaria a la Fiscalia de Medi Ambient aquesta agressió que podria comportar penes de sis i díhuit mesos de presó i una inhabilitació de dos i quatre anys per a conviure amb animals.

Comparteix

Icona de pantalla completa