Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia considera que Montón va aconseguir el màster sense un tracte de favor de la URJC

La Fiscalia Provincial de Madrid s’ha mostrat en contra d’obrir una investigació contra l’exministra valenciana de Sanitat, Carmen Montón, per presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació en relació al seu títol de postgrau obtingut en la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid després d’una denúncia anònima.

El ministeri públic ha presentat un escrit davant la titular del jutjat d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, en el qual indica que no ha detectat ni indicis de delicte ni irregularitats en l’obtenció del màster, especulacions que van motivar la seua dimissió.

La jutgessa va sol·licitar a la Universitat que li remetera la identitat del director del títol de postgrau i del responsable de l’Institut de Dret Públic del curs 2010-2011, càrrec que ostentava el principal imputat del cas màster, Enrique Álvarez Conde. Rodríguez Medel també va requerir el llistat d’assignatures del postgrau, dels professors que les impartien i dels alumnes que van cursar el màster així com tota la documentació que tinguera la URJC sobre el citat títol acadèmic en aquell curs, com, per exemple, peticions de convalidació o de reconeixement de crèdits; actes de qualificació; actes de defenses de treball fi de màster; resolucions reconeixent crèdits, i correus electrònics relatius a l’activitat acadèmica del màster. A més, la jutgessa va demanar la normativa de la URJC reguladora del màster en eixe any acadèmic i la vida laboral de l’exministra Montón.

Comparteix

Icona de pantalla completa