La meitat de la superfície de la ZAL del port de València serà per a zones verdes

L'Autoritat Portuària de València assegura que hi haurà carrils bici; vials públics; passarel·les vianants; àrees de servei; nou arbrat i vegetació, i zones d'esplai
/ València
9 desembre 2018 01:00h
Dins de les millores paisatgístiques, es preveu introduir nou arbrat i vegetació al carril bici de la ZAL per convertir-lo en "un autèntic corredor verd".

La meitat de la superfície de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del port de València es dedicarà a carrils bici, vials públics, passarel·les verdes vianants, àrees de servei i zones d'esplai, segons asseguren fonts de l'Autoritat Portuària de València (APV).

Aquest dilluns es reunirà el Consell d'Administració de l'empresa València Plataforma Intermodal i Logística (VPI) per a agilitzar les actuacions pendents d'execució previstes en el Pla Especial de la ZAL del port de València, aprovat per Resolució de 29 de novembre de 2018 de la Conselleria d'Obres Públiques. La nova tramitació del Pla es va reprendre com a conseqüència de l'anul·lació del Pla anterior per una sentència del Tribunal Suprem en juny de 2009 a causa d'un defecte formal –faltava un informe–.

Les actuacions preveuen la construcció de nous accessos i vials no motoritzats, com ara un carril bici que creuarà la ZAL i es convertirà en un "corredor verd" amb amplituds mínimes de 10 i 15 metres. També comptarà amb apantallaments acústics, millores paisatgístiques i una dedicació a zones verdes; àrees de serveis i de reserva patrimonial, i a dotacions i a xarxes viàries urbanes que sumen pràcticament la meitat de l'àrea dotacional de la ZAL. Així, d'un total de 613.314 metres quadrats que ocupa la ZAL, 307.977 metres quadrats seran els destinats a àrees logístiques, segons les fonts.

Els serveis tècnics de VPI ja estan treballant amb els serveis municipals revisant les obres d'urbanització existents –paralitzades des de fa anys– per a la seua posada a punt. Entre les millores introduïdes en el Pla Especial de la ZAL està la connexió de la Senda de Llora amb el recorregut "no motoritzat" que travessa la ZAL. Dins de les millores paisatgístiques, es preveu introduir nou arbrat i vegetació al carril bici de la ZAL per a convertir-lo en "un autèntic corredor verd", amb desplaçaments de tanques per a guanyar amplitud, una renovada pavimentació i un nou mobiliari urbà per a fer més agradable el seu gaudi.

A més, està prevista la construcció d'un nou tram de carril bici que unisca el "corredor verd" amb la zona sud del pla especial de Natzaret per a generar condicions de continuïtat des dels poblats marítims fins a la Punta i Pinedo. Es preveu la urbanització de l'àrea de reserva patrimonial de la ZAL i la seua connexió amb el carril bici –o recorregut no motoritzat– i millores de l'espai de transició entre els habitatges limítrofs amb la ZAL.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next