Gascó acusa Marzà de tindre en el calaix 300 milions per a eliminar barracons

La portaveu 'popular' d'Educació assegura que el Botànic ha retallat 13 milions d'euros en el transport públic escolar i que ha congelat les beques Erasmus
/ València
11 desembre 2018 01:00h
La portaveu d\'Educació del PPCV a les Corts, Beatriz Gascó, assegura que el Botànic "és el consell que menys ha fet per les infraestructures educatives"

Beatriz Gascó ha tornat a l'atac. La portaveu d'Educació del PPCV a les Corts és una de les figures polítiques que no li tremola el pols a l'hora de criticar durament la gestió del conseller Vicent Marzà. Així, si la setmana passada Marzà va fer davant de la premsa un balanç positiu sobre la seua tasca al capdavant de Campanar, aquest dimarts Gascó ha aportat xifres per a, una vegada més, crear alarma entre la comunitat educativa.

Una de les qüestions en les quals més ha incidit ha sigut l'assumpte de les aules prefabricades –els coneguts com barracons–: "Si el Botànic haguera executat tot el seu pressupost, a hores d'ara no hi hauria cap xiquet estudiant en barracons". Aquesta afirmació, la diputada popular l'ha basada en uns suposats 300 milions d'euros que, segons apunta, Marzà té als calaixos i no ha executat aquesta legislatura.

La parlamentària també ha indicat que no s'està aplicant de manera adequada el pla Edificant –el projecte d'Educació per a acabar amb els barracons–, ja que s'estan produint impagaments en les diferents alcaldies; i d'altra banda, s'han realitzat retallades en les infraestructures. "Aquest és el Consell que menys ha fet per les infraestructures educatives", ha asseverat. 

"Congelades partides importants"

La portaveu del PPCV també ha volgut denunciar que Educació ha congelat "partides importants", com ara les beques d'inserció laboral per a les dones, les ajudes a les escoles de dansa i el programa Erasmus, entre d'altres. "Les beques Erasmus s'han congelat i, a més, aquest any hi ha 261 beneficiaris menys", ha manifestat. La diputada també ha volgut destacar altres retallades, que segons les seues xifres, Educació ha fet: 13 milions d'euros menys en el transport escolar, menys recursos econòmics per a l'escola concertada i reducció de les places en les Escoles Oficials d'Idiomes (de 98.000 places a 81.000 places en el curs present).

La situació dels interins

Gascó no ha volgut finalitzar la roda de premsa sense fer referència a la situació a l'impagament de les nòmines que diversos interins han patit en els darrers tres mesos i ha recriminat l'actitud d'Educació, malgrat que la Conselleria la setmana passada va demanar perdó a les persones implicades i es va comprometre a realitzar els pagaments el proper 21 de desembre. "Nosaltres ens vam reunir amb els implicats i ens van traslladar que es van sentir menyspreats per la Conselleria", ha explicat.

next