Diari La Veu del País Valencià
El Consell aprovarà un decret llei perquè els treballadors públics valencians es beneficien de la pujada de sou anunciada per Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest matí en À Punt que el Consell té previst aprovar un decret llei perquè els empleats públics valencians es beneficien també de la pujada de salari que el president espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar per als funcionaris de l’Estat. Així, una vegada el govern espanyol aprove el decret llei que aplique la pujada del 2,25% als treballadors estatals, la Generalitat n’aprovarà un altre amb efectes des de l’1 de gener.

A més, el Consell té prevista una pujada salarial addicional del 0,25% que es farà efectiva si l’economia valenciana creix almenys un 2,5%. És una mesura semblant a la que es va dur a terme aquest estiu quan es va aprovar una pujada salarial de l’1,5% i després una extra del 0,25%, vinculada al creixement de l’economia.

Els Pressupostos de la Generalitat per a 2019 tenien prevista aquesta possibilitat i per això es va incloure una dotació amb la finalitat que, si es concretava una pujada salarial estatal, aquesta es poguera aplicar als treballadors públics valencians. La mesura suposarà una despesa de 180 milions, que ja estan previstos als pressupostos, segons expliquen fonts de la Conselleria d’Hisenda.

Comparteix

Icona de pantalla completa