El Suprem jutjarà tots els acusats per l'1-O excepte els membres de la Mesa

El 'tribunal del Procés' envia al Tribunal Superior de Justícia català la causa per a 6 dels 18 processats, acusats només per desobediència
27 desembre 2018 01:00h
Imatge general de la sala de plens del Tribunal Suprem on es fa la vista de previ pronunciament, sense els acusats, el 18 de desembre de 2018.

El Tribunal Suprem ha confirmat per unanimitat la seua competència per a jutjar l'1-O però només asseurà al banc dels acusats 12 dels 18 processats. El tribunal ha decidit enviar la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dels sis processats únicament per desobediència. Es tracta dels exmembres de la mesa Anna Simó, Ramona Barrufet, Lluís Guinó, Lluís Maria Corominas, Joan Josep Nuet i l'excupaire Mireia Boya.

Per tant, el Tribunal Suprem només jutjarà els acusats per rebel·lió, sedició i malversació, amb Oriol Junqueras al capdavant. Amb aquesta resolució, el tribunal dóna via lliure per iniciar el judici, previst per a finals de gener. A partir d'aquest divendres, les defenses tindran 10 dies hàbils per presentar els seus escrits.

next