Diari La Veu del País Valencià
Ribó desitja aconseguir un acord sobre el llegat de Blasco Ibáñez: Per aquest alcalde no quedarà

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat aquest dijous el seu “desig d’arribar a un acord” amb Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez després que aquesta haja decidit acudir als tribunals per a reclamar la totalitat del llegat de l’escriptor i polític valencià, inclosa la part que l’Ajuntament de València defensa que és de la seua propietat en virtut d’un informe dels serveis jurídics del consistori.

Ribó ha insistit en la seua “voluntat” d’aconseguir un acord “i, per descomptat, que tinga clara aquesta Fundació que tot el que faça falta per a dignificar la figura de Blasco Ibáñez per l’Ajuntament no quedarà, per aquest alcalde no quedarà. Blasco Ibáñez per a nosaltres és una figura fonamental”, ha remarcat.

L’alcalde de València ha realitzat aquestes declaracions després d’assistir al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València en ser preguntat per la intenció de la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez d’acudir als tribunals per a “defensar la unitat” dels fons i reprendre les gestions per a trobar una nova “institució prestigiosa” on dipositar les peces, un fet que pot suposar l’eixida del llegat de l’escriptor, que actualment es custodia a la Casa-Museu situada a la Malva-rosa de València, cap a Madrid.

Segons Ribó, “l’Ajuntament de València ha estat treballant durant aquestos anys molt per a dignificar la figura de Blasco Ibáñez”, amb l’any dedicat a l’escriptor, editant llibres seus i fent conferències. “L’alcalde i tots els grups que componem el Pacte de la Nau pensem que la figura de Blasco Ibáñez és molt important”, ha asseverat. Així, ha reiterat la voluntat de l’Ajuntament de València de “continuar col·laborant” amb la Fundació i de “treballar en tot allò que li siga possible per a dignificar, magnificar i intensificar la figura de Blasco Ibáñez”.

“Sempre que parle d’universitat popular recorde que el seu fundador va ser Blasco Ibáñez, recorde la figura de Blasco com una persona imprescindible en la defensa de la democràcia durant la Primera Guerra Mundial i considere que Blasco Ibáñez és una figura entranyable i universal dels valencians”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa