Diari La Veu del País Valencià
El PP interposa un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Mancomunitats per ser un arma del nacionalisme

El Partit Popular ha presentat aquest dijous en el Tribunal Constitucional un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Mancomunitats del País Valencià en considerar que “atempta” contra la Constitució. El recurs l’han signat 117 diputats populars en el Congrés a instàncies de la Diputació d’Alacant.

Segons ha explicat la portaveu adjunta del PP en el Congrés i diputada valenciana, Belén Hoyos, aquesta llei és una “arma del nacionalisme” per a imposar el seu model d’ordenació territorial “que ja va fer a Catalunya”.

“El catalanisme i el separatisme l’estan intentant estendre a la Comunitat Valenciana i no ho permetrem. La Llei de Mancomunitats intenta fer una nova ordenació territorial en la Comunitat diferent a la prevista en la Constitució”, ha sentenciat Hoyos per a després registrar el recurs en el Tribunal Constitucional, acompanyada del portaveu adjunt del PP en el Congrés, Rafael Hernando, i del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez.

La diputada valenciana ha recordat que la seua formació “sempre” defensarà la Constitució, per la qual cosa serà “un mur de contenció dels separatismes, dels independentismes i dels nacionalismes” cada vegada que es vulguen botar la Carta Magna i l’Estatut.

A més, Hoyos ha advertit que aquesta llei “distingeix” dos tipus de mancomunitats, “les generals i les privilegiades comarcals”, per la qual cosa des del PP critiquen que, a més d’inconstitucional, “discrimina” molts dels municipis.

“També és una imposició per a les diputacions provincials, que intenten imposar-los la relació que han de tindre amb els municipis, a més d’intentar llevar-los competències”, ha afegit.

En la mateixa línia s’ha mantingut el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, que assegura que la Llei de Mancomunitats no solament “buida de contingut les diputacions”, sinó que també “priva els ajuntaments d’organitzar-se com millor creguen convenient”. De fet, no és la primera vegada que Sánchez ataca durament aquesta legislació per considerar-la com un “procés de comarcalització”.

“Fem una crida a la Comunitat Valenciana perquè és necessari que la gent sàpiga que el PSPV i Compromís són un risc per a la convivència i són un risc per a l’ordre constitucional”, ha ressaltat Sánchez, que insisteix que cal traure “les armes del nacionalisme” del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa