Una nova ruptura en la mota del Segura a Almoradí obliga a evacuar la pedania d'Heredades

La Confederació Hidrogràfica del Segura demana màxima precaució en la zona, on viuen vora 200 persones
15 setembre 2019 10:56h
La localitat d'Almoradí (el Baix Segura) va quedar aïllada aquest dissabte després que tots els seus accessos quedaren bloquejats per un trencament en la mota del riu Segura. / TWITTER @chsriosegura

VALÈNCIA. La Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) ha informat d'un nou trencament en la mota del riu Segura a Almoradí que provoca l'eixida de les aigües. Per això, s'ha procedit a evacuar la pedania d'Heredades, amb vora 200 habitants.

La CHS recomana precaució en la zona i ha assenyalat que els seus tècnics estan avaluant la situació per a reparar el trencament al més prompte possible.

Fins al lloc s'han desplaçat dos equips del Comandament d'Operacions Especials (MOE) de l'Exèrcit amb l'objectiu d'avisar la població, així com de localitzar les persones amb mobilitat reduïda per a pujar-les als pisos alts dels habitatges.

La confederació va informar aquest dissabte a la nit que els treballs per a la reparació del mur trencat al riu Segura a Almoradí estaven quasi acabats, en col·laboració amb el seu consistori.

L'Ajuntament ha detallat que el nou trencament afecta una zona aigües avall del pont del riu, en el marge esquerre, però que "no sembla que puga afectar de manera important al terme". No obstant això, ha indicat que per seguretat s'està evacuant els veïns d'Heredades cap a Rojals, ja que l'alberg habilitat no té més capacitat.

La Creu Roja, Protecció Civil, la UME, la Guàrdia Civil, els bombers i la Policia Local actuen sobre el terreny.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next