La mobilització ciutadana aconsegueix ajornar de nou l'enderrocament del forn de Barraca 

La Guàrdia Civil s'ha presentat a primera hora d'aquest dijous al matí per a desallotjar les persones concentrades però els obrers no han pogut completar la tasca prevista, que inclou la retirada de fibrociment i la desconnexió de l'alqueria de la xarxa elèctrica
19 setembre 2019 08:01h
Els obrers han accedit aquest dijous al matí al forn de Barraca amb la intenció de començar els treballs d'enderrocament. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Malgrat les desenes de veïns i activistes que han vetlat al seu costat per a protegir-lo des de dimarts a la nit, els obrers han accedit aquest dijous al matí al forn de Barraca amb la intenció de començar els treballs d'enderrocament. Uns treballs que han començat desfent allò més simbòlic, la pintada 'L'horta és vida'. 

Segons han anat informant les persones allà concentrades –un centenar aquest dijous al matí– vora les 7.00h ja han acudit agents de la Guàrdia Civil per a desallotjar la zona i, d'aquesta manera, facilitar l'entrada dels obrers, que han començat a tombar parets de l'alqueria. 

No obstant això, abans de començar l'enderrocament caldrà retirar uns dipòsits de fibrociment que hi ha a l'interior de la construcció, així com desconnectar l'alqueria de la xarxa elèctrica. Mentre això no ocórregua, no es podrà tirar a terra aquest emblema de l'horta valenciana.

El veïnat i activistes van aconseguir interrompre aquest dimecres els treballs d'enderrocament de la construcció, inclosos en les obres d'ampliació de la V-21. Així, malgrat que l'enderrocament estava previst ja per a la passada jornada, els operaris de l'empresa encarregada només van recollir mobles, branques i taulells. Aquest dijous, quan els treballadors i la Guàrdia Civil ja estaven allà, els activistes han convocat més persones per tal d'impedir la circulació dels camions i les màquines.

Amb aquest objectiu, la gent s'ha concentrat als camins d'accés al forn de Barraca. 

Cap a les 9.30h, tant els operaris com la Guàrdia Civil s'han retirat. De fet, els treballadors han hagut de tornar a entrar dins de l'alqueria el material i els objectes que havien tret, ja que els agents els han dit que no podien deixar-los ocupant la via pública.

Les persones concentrades en defensa de l'horta han realitzat una assemblea improvisada amb l'objectiu de "seguir resistint" per a impedir "que toquen més" el forn de Barraca. A més, algunes hi han entrat. Encara que no se sap durant quant de temps, l'alqueria resisteix contra una nova agressió al camp.

next