Oltra defensa que no hi ha cap relació entre el canvi en la Llei d'Incompatibilitats i les accions de Puig

La modificació va ser proposada pels tècnics de la Conselleria de Transparència abans que es publicaren les primeres informacions sobre la polèmica que envolta el president
26 juliol 2019 14:09h
"És una vinculació que no té cap sentit", ha afirmat la vicepresidenta. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha defensat aquest divendres davant preguntes de la premsa que "no hi ha cap relació" entre la modificació de la Llei d'Incompatibilitats publicada en el DOCGV i la polèmica arran de les accions de Puig en Pecsa, l'editora de la capçalera Mediterráneo. 

El passat dimarts, la síndica del PPCV, Isabel Bonig, va qualificar de "sospitós" que la Conselleria de Transparència proposara una modificació de la citada llei en el moment en què Ximo Puig es veia envoltat per la polèmica arran de les seues accions en Pecsa. No obstant això, des del Consell ha aclarit que el projecte de modificació, plantejat a proposta dels funcionaris tècnics de l'àrea, és de l'1 de juliol, mentre que la primera notícia sobre la polèmica que envolta el president Puig arran de l'operació de l'IVF amb Grupo Zeta va ser publicada el 9 de juliol. 

"És una vinculació que no té cap sentit. No respon a res en concret, no es fan lleis ad hoc. És fàcil que una llei que no siga molt nova tinga aquests tipus d'ajustaments", ha explicat Oltra. 

La modificació va ser publicada aquest dimarts en el DOCGV i afecta tres apartats. Respecte a l'article 10, se substitueix l'anterior redacció de l'apartat 2.g per una de nova que preveu que l'Oficina de Control dels Conflictos d'Interessos "exercirà labor inspectora quan tinga coneixement de qualsevol indici d'irregularitat en matèria d'incompatibilitats o conflictes d'interessos per denúncia, petició raonada d'altres òrgans o entitats o a iniciativa pròpia", una fórmula més llarga i menys interpretable que l'anterior, que es limitava al presumpte de "quan es detecte alguna irregularitat". 

Un altre article modificat és el 15.2.a respecte a les infraccions, que passa a considerar "molt greu" la presentació de dades o documents falsos només en el cas que es realitze "deliberadament". L'últim d'ells és el 2.f, respecte dels subjectes als quals se'ls aplica la llei, on s'afegeix que els càrrecs nomenats pel Consell hauran de rebre "retribució o tindre atribuïdes funcions executives o directives" per a entrar en aquest supòsit. 

next