La policia investiga una campanya orquestrada de hackeigs a institucions públiques

A la vesprada d'aquest dilluns el compte de l'UJI va ser hackejat per a emetre missatges contra l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha denunciat els fets
16 octubre 2019 12:25h
 Tot apunta al fet que darrere d'aquests actes hi ha un col·lectiu organitzat per a perpetrar-los. / EFE

MADRID (EFE). La Unitat d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional ha obert una investigació per a localitzar els autors d'una campanya orquestrada d'atacs informàtics als comptes de Twitter d'universitats i institucions públiques en els últims dies, com ara la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló.

Fonts policials han indicat a EFE que els agents ja han iniciat les perquisicions després de rebre diverses denúncies dels hackeigs a comptes de Twitter, com és el cas de la Universitat Pública de Navarra, que va patir aquest dilluns un atac en aquesta xarxa social.

El seu perfil de Twitter –@UNavarra– va ser hackejat per a llançar missatges d'insults i amenaces de mort a l'alcalde de Pamplona, Enrique Maya.

El mateix va succeir entorn de les 19.30 hores de dilluns amb el compte de l'UJI, amb missatges contra l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha denunciat els fets.

Aquest dimarts, la víctimes van ser el compte de Twitter del Servei Andalús d'Ocupació (@SAEmpleo_), que es va emprar durant un temps per a abocar missatges en els quals s'amenaçava de mort el president del PP, Pablo Casado, i el perfil de Correus, destinat a l'atenció al client.

"El nostre servei és un fem, però som experts en el transport de droga" va ser un dels missatges difosos en @CorreosAtiende.

Segons les fonts consultades, tot apunta al fet que darrere d'aquests actes hi ha un col·lectiu organitzat per a perpetrar-los.

next