La primera onada de calor de l'estiu arribarà aquest dimecres

L'Aemet preveu que el mercuri superarà els 40 graus i no descarta que les altes temperatures es mantiguen fins als primers dies del juliol
23 juny 2019 10:34h
La primera onada de calor no es farà esperar. Segons preveu l'Aemet, a partir d'aquest dimecres s'espera que les temperatures arriben a "valors significativament alts". / EFE

VALÈNCIA. L'estiu, que a casa nostra va començar a les 17.54 hores d'aquest divendres i es prolongarà fins al 23 de setembre, té un 50% de probabilitats que les temperatures estiguen per damunt dels valors habituals, raó per la qual s'auguren uns mesos "amb calor". Així ho va indicar el delegat de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) al País Valencià, Jorge Tamayo.

La primera onada de calor no es farà esperar. Segons preveu l'Aemet –en una informació elaborada aquest dissabte, 22 de juny–, a partir d'aquest dimecres s'espera que les temperatures arriben a "valors significativament alts de forma quasi generalitzada a la península i a les Balears". La responsable serà l'entrada d'aire molt càlid d'origen africà juntament amb les condicions d'estabilitat atmosfèrica i la forta insolació pròpia d'aquestes dates, segons expliquen en el mateix document.

Així, se superaran els 35 graus en àmplies zones de l'interior peninsular i fins i tot es preveu que se superen els 40 graus en àrees del centre, de l'interior de la meitat sud i del quadrant nord-est. Pel que fa a les mínimes, també seran significativament altes i podrien no baixar dels 25 graus a l'interior de la meitat sud i el centre peninsular, la vall de l'Ebre i l'àrea mediterrània.

L'Aemet preveu que les altes temperatures es mantindran, com a mínim, fins al diumenge 30 de juny i no descarta que també puguen arribar als primers dies de juliol.

A més, explica que "a causa de la intensitat i la durada de l'episodi, aquesta situació serà qualificada d'onada de calor" i afegeix que s'emetrà un avís especial els dies vinents. Amb tot, recomana que es faça un seguiment "més detallat i actualitzat" de la situació atmosfèrica mitjançant les seues prediccions i avisos, que es poden consultar en la seua web.

next