El PSPV i Compromís es reuneixen aquest dilluns per a parlar del pacte a Castelló de la Plana

La coalició valencianista demana als socialistes que aclarisquen si volen un govern de coalició amb ells i Podem
9 juny 2019 16:52h
Comencen les negociacions per a formar un govern de progrés a Castelló de la Plana. / I. LAFITA

CASTELLÓ DE LA PLANA. Compromís per Castelló i el PSPV de la capital de la Plana Alta es reuniran aquest dilluns per a començar a negociar un possible pacte de govern a la ciutat. Així ho ha confirmat aquest diumenge la coalició valencianista, que ha informat que el seu equip negociador es reunirà amb el del PSPV-PSOE amb l'objectiu d'escoltar els socialistes en allò que els hagen de proposar.

Aquest dissabte Compromís per Castelló va demanar "un encontre formal conjunt amb el PSPV-PSOE i amb la confluència Podem-Castelló en Moviment-EUPV amb l'objectiu d'iniciar el camí d'un nou acord progressista a la ciutat de Castelló". Quasi al mateix temps, els socialistes informaven que aquest dilluns es reunirien amb Podem per a iniciar les negociacions en aquesta línia i que estaven a l'espera que la coalició valencianista els confirmara una data per a trobar-se també amb ells.

Compromís per Castelló entén que "és responsabilitat dels tres partits assumir allò que la ciutadania ha decidit en les urnes, que no és altra cosa que el manament de conformar un nou acord estable i d'esquerres amb la suma de Compromís, PSPV-PSOE i Podem-Castelló en Moviment-EUPV".

Per tant, Compromís segueix apostant pel full de ruta que ja es va portar a terme el 2015, parlant primer del 'què', després del 'com' i, per últim, del 'qui'. "I per a seguir aquest camí és necessari que les tres forces polítiques es posen a treballar de manera conjunta com més prompte millor", expliquen en un comunicat.

No obstant això, la coalició considera que seria positiu que el PSPV-PSOE confirmara dilluns que la seua intenció és la de treballar per aquest acord estable entre les forces progressistes de Castelló per a poder seguir amb les polítiques que s'han portat a terme durant aquests últims anys i que han posat les persones al centre.

next