Puig creu que aquest dijous el govern espanyol decidirà la transferència del FLA extraordinari al País Valencià

El president assegura que amb aquesta injecció de diners es garantirà la liquiditat fins a finals d'any
3 octubre 2019 10:48h
Pedro Sánchez va anunciar dimecres que els lliuraments a compte de les autonomies arribaran abans del 10N. / EFE

VALÈNCIA (EFE). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha informat aquest dijous que creu que hui es prendran les "decisions" necessàries per a l'arribada de fons del FLA extraordinari al País Valencià. Puig ha fet aquestes declaracions en l'obertura del seminari 'Estratègies d'adaptació a la crisi climàtica', organitzat per la Universitat de València.

"Ja teníem un acord amb la ministra d'Hisenda, i hui crec que també complirà el que té a veure amb el FLA extraordinari, amb la qual cosa garantirem la liquiditat fins a finals d'any", ha apuntat Puig en ser preguntat pel desbloqueig dels lliuraments a compte del sistema de finançament a les autonomies, anunciat aquest dimecres pel president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, en un míting a València.

"Aquest govern ha aconseguit que vaja convergint la inversió i la despesa pública amb la mitjana nacional, perquè estàvem quasi deu punts per davall i ara eixa distància s'ha reduït a tres. Cal distingir el que és conjuntural, la liquiditat, de l'estructural, que té a veure amb el finançament i el deute i que per a nosaltres és irrenunciable", ha defensat Puig.

next