El quart adolescent denunciat per una agressió sexual a la Marina Alta ingressa en un centre de menors

Tres menors ja van ser detinguts a principis de març com a presumptes autors dels fets ocorreguts al juliol
4 abril 2019 13:32h
El Departament de Noves Tecnologies de la Guàrdia Civil està analitzant el contingut dels telèfons mòbils intervinguts als menors. Imatge d'arxiu del 8 de març del 2019. / DANIEL GARCÍA-SALA

ALACANT. El jutjat ha decretat l'ingrés en un centre de menors en règim tancat per al quart adolescent presumptament implicat en l'agressió sexual a una xica, també menor d'edat, ocorreguda al juliol del 2018 en una localitat de la Marina Alta i denunciada al març. El menor ha tornat de França, país on havia marxat a viure amb els seus progenitors des de finals del 2018.

Segons han informat fonts de l'institut armat, l'adolescent es va presentar voluntàriament aquest dimecres a la Fiscalia de Menors per aquests fets per a declarar sense que haguera sigut prèviament detingut pels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

El menor hi va acudir acompanyat del seu pare i el seu lletrat, i l'autoritat judicial va decretar l'ingrés en un centre de menors en règim tancat.

Segons va informar la setmana passada la Guàrdia Civil, la menor víctima de la suposada agressió sexual va contar a responsables de l'institut en què estudiava que tenia un problema amb company de centre, que l'estava amenaçant de difondre un vídeo, tot i que no va parlar del seu contingut.

Posteriorment, al febrer, l'orientadora del centre escolar es va tornar a entrevistar amb la menor i, en aquesta ocasió, sí que li va contar tot el que va ocórrer al juliol del 2018, quan va ser agredida sexualment per quatre companys. 

Dies després, la víctima va presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació i va detindre el 5 de març tres dels quatre menors suposadament autors dels fets.

Tres menors suposadament autors dels fets, internats des del 5 de març

Els fets van ocórrer una vesprada de juliol del 2018, en una zona de descampat pròxima al cementeri de Pego. La víctima i una amiga van anar a passejar amb quatre companys d'institut. En un moment determinat, l'amiga de la víctima va haver de marxar i ella es va quedar amb els suposats agressors. Aquests la van obligar a desplaçar-se fins a un descampat pròxim, lloc en el qual es van produir els fets denunciats, d'acord amb l'institut armat.

Els fets van ser posats en coneixement de la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació mitjançant l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàbia. La denúncia va ser formalitzada finalment per la víctima l'1 de març i va donar com a resultat la detenció, el 5 de març, de tres dels quatre menors, suposadament autors dels fets. Aquests van declarar en seu policial, assistits per un lletrat i acompanyats dels seus representants legals.

Eixos tres menors ja van comparéixer davant el jutge de Menors d'Alacant, qui va decretar el seu internament en règim tancat en diferents centres, així com la prohibició d'aproximar-se a la víctima i de contactar amb ella per qualsevol mitjà.

El Departament de Noves Tecnologies de la Guàrdia Civil està analitzant el contingut dels telèfons mòbils intervinguts als menors, a fi de comprovar l'existència de possibles enregistraments de vídeo sobre aquests fets.

next