Els socialistes valencians obtenen les alcaldies de les principals ciutats del país

El PSPV es converteix en la principal força en moltes capitals de comarca tot i que necessitarà pactes amb Compromís, Podem i EU per a governar en molts municipis
27 maig 2019 00:14h
El PSPV ha sigut la força més votada en les tres demarcacions. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Amb quasi el 100% de l'escrutini de les eleccions municipals, el PSPV és el partit més votat arreu el País Valencià. Repassem, comarca a comarca, els resultats electorals en les ciutats més importants del país.

Si el 2015, en la localitat de Benidorm (la Marina Baixa), el PPCV va obtindre 8 escons i el PSPV 7, en aquesta ocasió han obtingut 13 i 10 regidors respectivament. Per la seua part, Ciutadans només ha perdut 1 escó i es queda, finalment, amb 2. 

En la localitat d'Oriola (el Baix Segura), el Partit Popular ha perdut 2 escons, ja que en aquests comicis la formació ha aconseguit 9 regidors mentre que les passades eleccions en va aconseguir 11. A més a més, el PSPV ha perdut 2 regidors (de 8 escons ha passat a 6). D'altra banda, Podem ha obtingut 3 escons i, en canvi, Ciutadans n'ha guanyat 2, ja que ha passat de 3 a 5. Vox ha aconseguit 1 escó.  

Com ja va ocórrer el 2015, la formació més votada al municipi de Torrevella (el Baix Segura) ha sigut el Partit Popular amb 14 regidors, que n'ha guanyat 3 respecte a les anteriors eleccions. D'aquesta manera, els populars obtenen la majoria absoluta. En canvi, el PSPV, per la seua part, ha obtingut 1 escó més, ja que ha passat de 4 a 5. Per la seua part, Compromís ha obtingut 3 regidors i és la tercera força més votada en aquesta localitat per darrere dels populars i els socialistes. La formació Sueña, com Vox, ha aconseguit 1 escó (un menys que en les anteriors eleccions).  

En el cas d'Elx, ha sigut el PSOE la força més votada amb 12 escons (tot i que el 2015 en va obtindre 9). El Partit Popular, per la seua part, ha aconseguit 9 regidors i es manté respecte als resultats dels passats comicis municipals. Compromís ha obtingut dos regidors menys que en les anteriors eleccions i es queda amb 2 regidors mentre que la formació de Ciutadans, amb 2 regidors, n'ha perdut un. Vox ha aconseguit 2 regidors.

A Gandia (la Safor), el PSOE ha guanyat 4 escons, ja que en aquestes eleccions municipals n'ha obtingut 11 a diferència dels 7 que va aconseguir el 2015. En canvi, el Partit Popular amb 9 escons, ha perdut 3 vots respecte a les anteriors votacions municipals. La formació de Compromís ha obtingut 4 escons, un escó menys respecte al 2015 i Ciutadans ha mantingut els seus resultats, és a dir, 1 escó.

A Torrent (l'Horta Oest), tot i que el PPCV va ser la força més votada en les anteriors eleccions, en aquesta ocasió ha sigut el PSPV amb 11 regidors, ja que el Partit Popular ha perdut un escó i els socialistes n'han guanyat dos. A més, Compromís, dels 4 regidors que va obtindre el 2015, en aquesta ocasió només n'ha conservat 2. Per la seua part, Vox ha aconseguit 2 regidors, el mateix resultat que ha obtingut Ciutadans, que manté el seu resultat respecte als comicis anteriors.    

En el municipi d'Ontinyent (la Vall d'Albaida), la formació La Vall d'Albaida ens uneix aconsegueix 17 regidors d'un total de 21 i deixa els socialistes sense representació. D'aquesta manera, mentre que aquest feu dels socialistes es queda ara sense cap representant del PSPV, Compromís i PP han obtingut 2 regidors.

El PSPV ha guanyat 3 regidors a Xàtiva (la Costera) respecte a les eleccions del 2015, té 10 escons en total i arriba quasi a la majoria absoluta en el municipi. Per la seua part, Xàtiva Unida manté els 5 escons que ja va obtindre en les anteriors eleccions municipals. Els populars, per la seua part, han perdut un escó dels 5 que van aconseguir el 2015. En canvi, Ciutadans, amb dos regidors, n'ha guanyat un.   

Al municipi de Sagunt (el Camp de Morvedre), Compromís ha mantingut els seus 5 escons però ja no és la força més votada sinó que, en aquesta ocasió, el PSPV ha aconseguit 7 escons, tres més que el 2015, i passa a ocupar la primera posició. Esquerra Unida, per la seua part, ha perdut dos dels 4 escons que va obtindre en les passades eleccions i n'ha aconseguit només dos, com el partit de Ciutadans, que revalida el seu resultat. A més, Iniciativa Porteña (IP), amb 5 escons, iguala el resultat de Compromís i Vox obté només un escó en aquesta localitat.

Compromís, amb 9 escons, ha sigut el partit més votat a Alzira –que ha obtingut 3 regidors més que el 2015–. Per la seua part, els populars han perdut dos escons i serà la segona força més votada en el municipi amb 6. A més, el PSPV, amb 3 escons, n'ha perdut un respecte a les passades municipals. Ciutadans manté els 2 regidors que ja va obtindre el 2015 i Vox ha aconseguit en aquestes eleccions 1 escó.

A Vila-real (la Plana Baixa), el PSPV es manté com a força més votada amb 13 escons i revalida la seua majoria absoluta. El PPCV ha perdut un dels 6 escons que va obtindre el 2015. A més, en aquest cas, Compromís es queda amb 3 escons i en perd un respecte a les anteriors eleccions municipals. Ciutadans, per la seua part, manté els 2 escons que ja tenia i Podem-EUPV estarà present amb un.

El PSPV a Vinaròs (el Baix Maestrat) ha guanyat 3 escons respecte als anteriors comicis i passa de 4 a 7 escons i, per tant, és la força més votada en la localitat. D'aquesta manera, els populars passen a ser la segona força més votada però perden dos dels 8 regidors que van obtindre fa quatre anys. Compromís, per la seua part, perd un dels 2 escons que va aconseguir el 2015 i el PVI (Partit de Vinaròs Independent) seria la tercera força més votada amb 3 escons junt amb Totes i Tots Som Vinaròs (PTSV). En aquesta localitat, Ciutadans ha obtingut només 1 regidor.

Al municipi de Morella (els Ports) mentre el PPCV ha perdut un dels 3 escons que va obtindre el 2015, el PSPV ha guanyat un escó respecte a les municipals del 2015 i revalida la seua majoria amb 9 escons.

next