Salvini recomana a l'estat espanyol que faça tornar el vaixell d'Open Arms o ho farà ell "amb bones maneres"

El govern italià va aprovar al juny un decret que prohibeix l'entrada a aigües italianes als vaixells que porten persones rescatades al mar
2 juliol 2019 18:19h
L'alt dirigent italià s'ha pronunciat d'aquesta manera a través d'un missatge de Facebook en resposta a un text previ de l'ONG a la mateixa xarxa social en què aquesta considerava "racistes i feixistes" algunes lleis d'alguns països de la Unió Europea. / EUROPA PRESS

BARCELONA. El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha recomanat a l'estat espanyol que faça tornar el vaixell d'Open Arms sota l'amenaça de fer-ho ell mateix "amb bones maneres". L'alt dirigent italià s'ha pronunciat d'aquesta manera a través d'un missatge de Facebook en resposta a un text previ de l'ONG a la mateixa xarxa social en què aquesta considerava "racistes i feixistes" algunes lleis d'alguns països de la Unió Europea i recordava que les convencions internacionals hi són, precisament, per a combatre-les.

"El dret internacional es pot definir com el dret de la comunitat d'estats i, per tant, està per sobre d'ella i dels seus sistemes jurídics interns. Les convencions internacionals van nàixer precisament per a acusar les lleis nacionals racistes i feixistes", deia Open Arms. Salvini hi ha contestat: "Com s'ho permeten, aquests "senyors???".

Salvini s'ha sentit al·ludit pel missatge d'Open Arms després que el govern italià haja aprovat un decret sobre seguretat –impulsat precisament pel líder de la Lliga Nord– que prohibeix l'entrada a aigües italianes als vaixells que porten persones rescatades al mar.

És en virtut d'aquest decret que es va detindre la capitana del Sea Watch, Carola Rackete, que va entrar sense permís al port de Lampedusa amb migrants rescatats a bord.

next