Sanitat confirma un cas de legionel·la a Xiva

Un veí de la urbanització de Calicanto va ser atés aquest diumenge a l'hospital de Manises per una pneumònia
14 maig 2019 19:34h
L'Ajuntament de Xiva està en contacte permanent amb Salut Pública i a l'espera que el departament indique les mesures a prendre. / WIKIMEDIA COMMONS

VALÈNCIA. Un veí de la urbanització de Calicanto, a Xiva, ha donat positiu en legionel·la, segons informa l'Ajuntament de Xiva en un comunicat. 

L'home, d'avançada edat, va acudir aquest diumenge a l'hospital de Manises afligit d'una pneumònia. Les analítiques a què va ser sotmés donen com a resultat un cas de legionel·la. El consistori assegura que el pacient es troba estable, segons han informat els seus familiars.

D'altra banda, segons la informació facilitada per la Conselleria de Sanitat aquest dimarts al matí a l'Ajuntament de Xiva, es tractaria d'un cas aïllat. 

Les analítiques d'aigua s'han remés a les diferents associacions veïnals de Calicanto "en honor de la transparència", indica el consistori, que afegeix que està en contacte permanent amb Salut Pública i a l'espera que el departament indique les mesures a prendre.

L'agost del 2017, un brot de legionel·la en la mateixa urbanització va deixar sis casos identificats, tot i que cap d'ells de gravetat. Una setmana després es va confirmar la mort d'un veí de Torrent amb segona residència a Calicanto, tot i que Sanitat no va associar aquest cas amb el brot a la urbanització de Xiva.

next