El secretari del ple de l'Ajuntament de València també ho serà del Consell d'Administració de l'EMT

L'empresa pública s'escuda en un informe del seu bufet d'advocats per a rebutjar que es trasllade el cas del frau dels quatre milions al Banc d'Espanya i al Tribunal de Comptes
26 novembre 2019 17:59h
Martínez Tarín també ha confirmat la seua decisió de no facturar els serveis prestats a l'empresa pública durant els mesos d'octubre i novembre. / EMT

VALÈNCIA. El Consell d'Administració de l'Empresa Pública de Transports (EMT) de València ha aprovat aquest dimarts que el seu nou secretari no conseller siga Hilario Llavador Cisternes, que és l'actual secretari general i del ple de l'Ajuntament de València. Llavador Cisternes també ocupa actualment el càrrec de secretari de la Junta General d'EMT. 

Segons ha informat l'empresa pública en un comunicat, s'ha acordat que la lletrada assessora no consellera del Consell d'Administració siga la responsable jurídica de l'empresa, Virginia Álvarez Guaita. Per a fer-ho possible, s'ha disgregat en dos càrrecs diferenciats la figura del secretari assessor, que abans ocupava Salvador Martínez Tarín, que va decidir deixar el càrrec després de la polèmica de les vinculacions del seu bufet d'advocats amb el del cunyat de Ribó

A més, Martínez Tarín també ha confirmat la seua decisió de no facturar els serveis prestats a l'empresa pública durant els mesos d'octubre i novembre. 

Els nomenaments s'han aprovat amb els vots a favor de Compromís i el PSPV i amb els vots en contra del PP, Ciutadans i Vox. El president de l'entitat, Giuseppe Grezzi, ha destacat el treball realitzat per l'anterior secretari. 

Respecte a les consultes sobre la comunicació al Tribunal de Comptes i el Banc d'Espanya sobre el frau contra l'EMT, el Consell ha rebut un informe del bufet d'advocats que està defensant els interessos de l'empresa en la investigació penal. Segons informa l'EMT, aquest informe recomana no presentar les comunicacions a aquest organisme perquè hi ha un procediment penal obert que encara està en tramitació. Els consellers han sol·licitat un nou informe més extens que aclarisca aquest punt. 

El Consell també ha aprovat –amb els vots a favor de Compromís i el PSPV; els vots en contra del PP, i l'abstenció de Ciutadans i Vox– la designació d'un instructor perquè investigue la causa oberta pel Tribunal de Comptes per a determinar responsabilitats comptables en la jubilació parcial impulsada pel PP en l'EMT.

Amb aquesta decisió, el Consell d'Administració ha validat la denúncia que el 2017 va realitzar l'actual direcció gerència sobre les possibles irregularitats que s'havien realitzat en l'empresa pública des del 2001 respecte a la forma de comptabilitzar les jornades a realitzar pel personal que s'acollia a la jubilació parcial.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next