El Suprem concedeix un permís a Cuixart per a assistir al naixement del seu fill

El president d'Òmnium podrà estar amb la seua parella i el nadó sis hores després del part
4 setembre 2019 15:07h
El Tribunal Suprem ha acordat concedir un permís al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per a assistir al naixement del seu fill. / SENYAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREM

MADRID. El Tribunal Suprem ha acordat concedir un permís al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per a assistir al naixement del seu fill. El tribunal també li permetrà acompanyar la seua parella, Txell Bonet, durant les sis hores posteriors. Es preveu que el part es produïsca la segona quinzena de setembre.

En una providència, el Suprem demana que s'adopten "les mesures de custòdia que siguen precises" i que el centre penitenciari de Lledoners l'informe de forma immediata en el moment que es produïsca l'eixida. La Fiscalia es va mostrar favorable al fet que Cuixart tinguera aquest permís, "amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demanden".

Fonts d'Òmnium Cultural han lamentat que el tribunal "no s'haja pronunciat" sobre la petició de Cuixart de poder estar a l'hospital amb la seua parella i el seu fill sis hores cada dia mentre dure l'ingrés hospitalari. Segons les mateixes fonts, "es tracta d'una conseqüència més de la vulneració de la llibertat de Jordi Cuixart, que porta gairebé 2 anys empresonat de forma injusta per haver-se manifestat".

next